admin

Eriona Vyshka, from the Albanian Film Archive, presenting the film "Tale from the past" by Dhimitër Anagnosti, at Festival LUMIÈRE, Lyon.

Watch the trailer of the motion picture «Mësonjëtorja», restored from 35 mm film elements to Ultra High Definition.

“U bëmë pjesë e një mbrëmjeje yjesh në 70-vjetorin e Kinostudios. Një mbrëmje-homazh për ata që nuk janë më dhe një falënderim për kineastë, aktorë, piktorë, inxhinierë e teknikë, që bënë historinë e filmit shqiptar. Një atmosferë e ngrohtë nën tingujt e kolonave aq të bukura zanore të kompozitorëve tanë të mëdhenj, interpretuar nga orkestra “Simfoart”, u shpreh Margariti.