• admin
 • 3 weeks Ago
 • 1 Min Read

Watch the trailer of the motion picture «Mësonjëtorja», restored from 35 mm film elements to Ultra High Definition.

 • admin
 • 3 months Ago
 • 1 Min Read

“U bëmë pjesë e një mbrëmjeje yjesh në 70-vjetorin e Kinostudios. Një mbrëmje-homazh për ata që nuk janë më dhe një falënderim për kineastë, aktorë, piktorë, inxhinierë e teknikë, që bënë historinë e filmit shqiptar. Një atmosferë e ngrohtë nën tingujt e kolonave aq të bukura zanore të kompozitorëve tanë të mëdhenj, interpretuar nga orkestra “Simfoart”, u shpreh Margariti.

 • admin
 • 3 months Ago
 • 3 Min Read

Shkollën fillore e kreu në fshatin e lindjes dhe shkollën unike dhe të mesme të përgjithshme i kreu në Vlorë. Më 1954 - 1960 ndoqi Institutin Kinematografik "VGIK" të Moskës, ku u diplomua për kinooperator.[1] Së bashku me Viktor Gjikën xhiruan si punë diplome filmin "Njeriu kurrë nuk vdes", një ekranizim i tregimit të Ernest Heminguejt, i cili u vlerësua me Çmimin e Parë në Festivalin Botëror të Shkollave Kinematografike, që u zhvillua në Holandë më 1961.

 • admin
 • 3 months Ago
 • 1 Min Read

Shot from an Albanian newsreel of 1959 showing festivities in Tirana on the occasion of the visit of the Soviet leader Nikita Khrushchev in Albania, in 1959.

 • admin
 • 3 months Ago
 • 3 Min Read

Bonfikimi lidhet ngushtë me përmirësimin ujor, i cili përmbledh rregullimin e sistemimin e lumenjve dhe të rrjedhjeve të tjera ujore, si dhe me ujitjen ose me përmirësimin e përbërjes kimike të tokave. Bonifikimi i fushave mund të bëhet me rrjedhje të lirë ose me ngritje mekanike, kur ujërat hiqen me stacione pompash, që quhen hidrovorë. Efekti i bonifikimit plotësohet me sistemimin e relievit të ngastrave e me drenim, kur ky është i nevojshëm.

 • 1
 • 2
Book to AQSHF
Watch a motion picture in AQSHF's cinema, or plan a tour to know more about us, or use our archive docs & records for studying.
BOOK
This website is still under construction.
IMPORTANT NOTICE!
Check it out
IMPORTANT NOTICE!
This website is still under construction.