admin

Festival Lumiere Lion

Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit prezanton filmin e restauruar "Përrallë nga e kaluara" të Dhimitër Anagnostit në Festivalin LUMIÈRE në Lion të Francës.

Në mbështetje të dispozitave të Ligjit me Nr. 7961, datë 12.07.1995, “Kodi i Punës së Republikës së Shqipërisë” (i ndryshuar), Rregullores së Brendëshme të AQSHF, si dhe legjislacionit të R.Sh-së në fuqi, shpallet njoftimi për vënd të lirë pune “Teknik i mesëm” në Sektorin e Digitalizimit, Restaurimit, Mirëmbajtjes Teknike në AQSHF si më poshtë:

Shikoni trailerin e filmit «Mësonjëtorja», i restauruar nga elementë filmi 35mm në Ultra High Definition.

“U bëmë pjesë e një mbrëmjeje yjesh në 70-vjetorin e Kinostudios. Një mbrëmje-homazh për ata që nuk janë më dhe një falënderim për kineastë, aktorë, piktorë, inxhinierë e teknikë, që bënë historinë e filmit shqiptar. Një atmosferë e ngrohtë nën tingujt e kolonave aq të bukura zanore të kompozitorëve tanë të mëdhenj, interpretuar nga orkestra “Simfoart”, u shpreh Margariti.