News

Watch the trailer of the motion picture «Mësonjëtorja», restored from 35 mm film elements to Ultra High Definition.

“U bëmë pjesë e një mbrëmjeje yjesh në 70-vjetorin e Kinostudios. Një mbrëmje-homazh për ata që nuk janë më dhe një falënderim për kineastë, aktorë, piktorë, inxhinierë e teknikë, që bënë historinë e filmit shqiptar. Një atmosferë e ngrohtë nën tingujt e kolonave aq të bukura zanore të kompozitorëve tanë të mëdhenj, interpretuar nga orkestra “Simfoart”, u shpreh Margariti.

Shkollën fillore e kreu në fshatin e lindjes dhe shkollën unike dhe të mesme të përgjithshme i kreu në Vlorë. Më 1954 - 1960 ndoqi Institutin Kinematografik "VGIK" të Moskës, ku u diplomua për kinooperator.[1] Së bashku me Viktor Gjikën xhiruan si punë diplome filmin "Njeriu kurrë nuk vdes", një ekranizim i tregimit të Ernest Heminguejt, i cili u vlerësua me Çmimin e Parë në Festivalin Botëror të Shkollave Kinematografike, që u zhvillua në Holandë më 1961.

Shot from an Albanian newsreel of 1959 showing festivities in Tirana on the occasion of the visit of the Soviet leader Nikita Khrushchev in Albania, in 1959.

Bonfikimi lidhet ngushtë me përmirësimin ujor, i cili përmbledh rregullimin e sistemimin e lumenjve dhe të rrjedhjeve të tjera ujore, si dhe me ujitjen ose me përmirësimin e përbërjes kimike të tokave. Bonifikimi i fushave mund të bëhet me rrjedhje të lirë ose me ngritje mekanike, kur ujërat hiqen me stacione pompash, që quhen hidrovorë. Efekti i bonifikimit plotësohet me sistemimin e relievit të ngastrave e me drenim, kur ky është i nevojshëm.

Film muzikor. Valbona një këngëtare e re niset me vonesë për të gjetur shokët e saj të ansamblit që kanë filluar një turne nëpër të gjithë Shqipërinë. Një shofer i ri përpiqet ta ndihmojë dhe e shoqëron kudo si një bashkëudhëtar i pandarë deri sa i shfaq edhe dashurinë.

Përmes një fabule të thjeshtë dhe një dramë psikologjike filmi flet për pasionin ndershmërinë dhe përgjegjësinë e Besmirës një mjeke e cila eksperimenton një auto vaksinë, për përpjekjet e saj kundra njerëzve jo kompetentë dhe të paaftë.

Book to AQSHF
Watch a motion picture in AQSHF's cinema, or plan a tour to know more about us, or use our archive docs & records for studying.
BOOK
This website is still under construction.
IMPORTANT NOTICE!
Check it out
IMPORTANT NOTICE!
This website is still under construction.