Kodi i referencës I/3-95
Titulli Karnavalet
Sinopsi Ekranizim i komedise “Karnavalet e Korces” nga Spiro Comora. Ne ditet e karnavaleve, sherbyesja Nasta dhe Loni vene ne loje tregetarin Nikollaq Jorganxhi dhe te shoqen Olimbine. Ky eshte momenti ku ata mund te shprehin mendimin e tyre ne lidhje me individet e zbrazet, materialiste dhe injorante qe perkrahin qeverine. Filmi eshte komedia e pare muzikore shqiptare.
Çmime Mirush Kabashi u nderua me medaljonin e Festivalit te IV te Filmit Artistik Shqiptar per rolin e Nikollaqit
Skenarist Gjergj Zheji, Ismail Zhabjaku
Teksti
Regjisor Ismail Zhabjaku
Kompozitor Avni Mula
Operator Vangjel Leka
Piktor Shyqyri Sako
Montazhier Elda Budini
Zëri Vangjel Leka
Aktorë Mirush Kabashi, Xhovana Doko, Lisenko Malaj, Aferdita Pilkati, Agim Quku, Tatjana Kora, Ibrahim Tukici, Sotiraq Cili, Pellumb Decolli, Manushaqe Qinami, Lefter Besho.
Kategoria Film artistik
Kroma
Viti i prodhimit 1980
Viti i premierës 29 netor 1980, Tirane
Numri i akteve 9
Kohëzgjatja (në minuta) 81min
Vendi i prodhimit
Vendi i xhirimit Korce
Producenti Kinostudio “Shqiperia e re”
Shënime Diskutimi i skenarit ne mbledhjen e Redaksise te dt. 20. 08. 1979. Recenca Cesk Zadeja, Gaqo Avrazi e Kujtim Gjonaj. Diskutojne Muharrem Skenderi, Natasha Lako, Luan Dibra, Halil Kamberi. Skenari vleresohet me disa verejtje e sugjerime. Diskutimi i skenarit ne mbledhjen e Keshillit Artistik te dt. 19. 09. 1979. Recenca 8esk Zadeja, Gaqo Avrazi, Endri Keko, Peci Dado. Diskutojne Llazar Siliqi, Dhimiter Xhuvani, Niko Koleka, Gjergj Zhej, Vangjush Zallemi. Skenari velersohet me disa verejtje te pjeseshme.
© Copyright Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit