Petriti, një djalë i varfër hynë në punë si pastrues në Ministrin e brendshme fashiste, gjatë pushtimit fashist në Shqipëri. Ai njihet me Gjergjin, një ilegal i cili kërkon nga djaloshi i ri të zbulon të fshehta e tyre përmes këtyre korridoreve, dhe nënpunësve të fashizmit. Duke parë mizorinë e tyre,ai kërkon të largohet nga ai vend i cili i krijon vetën urrejtje, por Gjergji i kërkon që të vazhdojë të punojë me durim, për të arritur qëllimin e tyre. Vrasja e Gjergjit ia shton akoma më tepër urrejtjen, ku bashkëpunon me pjesëtarët e grupit të Tiranës për të rrëmbyer arkiv sekret e të rëndësishëm të ministrisë së kohës.

Titulli/Title: Nga mesi erresires Kinostudio “Shqiperia e Re” 1978 Skenari/Script: Vath Koreshi, Neshat Tozaj Regjisor/Director: Kristaq Dhamo Operator: Petraq Lubonja Piktor/Painter: Shyqyri Sako Kompozitor/Composer: Kujtim Laro Drejtor Filmi/Film Director: Fuat Cano Operator Zëri/Voice operator: Asim Raxhimi Regjisore Montazhi/Editing Director: Krisanthi Kotmilo Redaktor/Editor: Niko Koleka Aktorët/Actors: Krenar Arifi, Perika Gjezi, Zhani Zicishti, Tonin Ujka, Ndrek Luca, Anton Pilo, Theofil Haxhijani, Enver Dauti, Albert Verria, Reshat Arbana, Fitim Makashi, Ilia Shyti, Petraq Xhillari, Anila Sula, Mirush Kabashi, Ferdinand Rada, Liza Hajati, Ekzekuton orkestra e Radio-Televizionit dhe Kinematografisë. Music played by Orchestra of Radio – Television and Cinematography.