• admin
 • 3 weeks Ago
 • 1 Min Read

Shikoni trailerin e filmit «Mësonjëtorja», i restauruar nga elementë filmi 35mm në Ultra High Definition.

 • admin
 • 3 months Ago
 • 1 Min Read

“U bëmë pjesë e një mbrëmjeje yjesh në 70-vjetorin e Kinostudios. Një mbrëmje-homazh për ata që nuk janë më dhe një falënderim për kineastë, aktorë, piktorë, inxhinierë e teknikë, që bënë historinë e filmit shqiptar. Një atmosferë e ngrohtë nën tingujt e kolonave aq të bukura zanore të kompozitorëve tanë të mëdhenj, interpretuar nga orkestra “Simfoart”, u shpreh Margariti.

 • admin
 • 3 months Ago
 • 3 Min Read

Shkollën fillore e kreu në fshatin e lindjes dhe shkollën unike dhe të mesme të përgjithshme i kreu në Vlorë. Më 1954 - 1960 ndoqi Institutin Kinematografik "VGIK" të Moskës, ku u diplomua për kinooperator.[1] Së bashku me Viktor Gjikën xhiruan si punë diplome filmin "Njeriu kurrë nuk vdes", një ekranizim i tregimit të Ernest Heminguejt, i cili u vlerësua me Çmimin e Parë në Festivalin Botëror të Shkollave Kinematografike, që u zhvillua në Holandë më 1961.

 • admin
 • 3 months Ago
 • 1 Min Read

Moment gjatë vizitës së udhëheqësit sovjetik Nikita Hrushov në Shqipëri, i shkëputur nga kronika e vitit 1959 e xhiruar me këtë rast.

Rezervo në AQSHF
Për të parë një film në kinemanë e AQSHF, ose për të n’a vizituar, ose për të shfrytëzuar arkivën tonë për qëllime studimi.
REZERVO
This website is still under construction.
IMPORTANT NOTICE!
Check it out
IMPORTANT NOTICE!
This website is still under construction.