Kodi i referencës I/3-54
Titulli Zonja nga qyteti
Sinopsi Vendimi i Ollgës për të jetuar me Melin, vajzën e saj që punon si ndihmësmjeke fshati, kthehet në situata plot peripeci. Pas një panairi të tërë letërkembimi për të gjetur një dhëndër qyteti, Ollga i prezanton Melit, Koçin, që hiqet si artist i vërtetë. Por Meli ka rënë në dashuri me Bujarin dhe nuk shkulet nga fshati.
Çmime Piro Milkani dhe Violeta Manushi nderohen ne festivalin e II-te te Filmit Shqiptar 1977 me medaljen e festivalit.
Skenarist Ruzhi Pulaha
Teksti
Regjisor Piro Milkani
Kompozitor Agim Krajka
Operator Asim Raxhimi
Piktor Arben Basha
Montazhier Androniqi Vangjeli
Zëri Asim Raxhimi
Aktorë Violeta Manushi Raimonda Bulku Stavri Shkurti Pandi Raidhi Yllka Mujo Piro Kita Sotiraq Bratko Vasillaq Vangjeli
Kategoria Film artistik
Kroma
Viti i prodhimit 1976
Viti i premierës 4 dhjetor, Tirane
Numri i akteve 11
Kohëzgjatja (në minuta) 93 min
Vendi i prodhimit
Vendi i xhirimit Pogradec
Producenti Kinostudio “Shqiperia e re”
Shënime Disakutohet ne mbledhjen e Redaksise te dt. 18. 03. 1976 skenari. Recenca Natasha Lako. Diskutojne Bashkim Hoxha, Luan Dibra, Angjelina Xhara, Luan Rama, Kujtim Gjonaj, Kristo Jorgji, Kico Blushi. Skenari eshte i mire dhe ka ende nevoje per permiresime. Diskutohet skenari ne mbledhjen e Keshillit Artistik te dt. 28. 03. 1976. Recenca Angjelina Xhara, Vath Koreshi. Diskutojne Peci Dado, Ksenofon Dilo, Dhimiter Anagnosti, Vangjush Zallemi. Skenari vleresohet. Diskutimi i filit”Zonja nga qyteti” ne mbledhjen e Keshillit Artistik te dt. 22. 11. 1976. Diskutojne Dalan Shapllo, Dhimiter Xhuvani, Vath Koreshi, Limoz Dizdari, Azis karalliu, Shpresa Vreto, Peci Dado, Xhafize Keko, Vangjush Zallemi. Filmi vleresohet. Diskutohet me shoket e Ministrise se Arsim- Kultures me dt. 24. 11. 1976 dhe miratohet pa asnje verejtje.
© Copyright Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit