Kodi i referencës I/3-79
Titulli Yje mbi Drin
Sinopsi Pasi largohen specialistet e huaj, inxhinier Lulezimi ngarkohet te punoje per ndertimin e hidrocentralit te Fierzes. Lulezimi perpiqet te gjeje zgjidhje teknike per te ndertuar vepra te prodhimit te energjise jo vetem ne Shqiperi por edhe ne Ballkan.
Çmime
Skenarist Muharrem Skenderi, Halil Kamberi
Teksti
Regjisor Ismail Zhabjaku
Kompozitor Hajg Zaharjan
Operator Lirim Mulosmani
Piktor Kleo Nini
Montazhier Marika Vila
Zëri Lirim Mulosmani
Aktorë Serafin Fanko, Sander Prosi, Stavri Shkurti, Sokol Progri, Adriana Ceka, Pjeter Gjoka, Liri Lushi, Mimika Luca, Vasillaq Vangjeli, Katerina Koti.
Kategoria Film artistik
Kroma
Viti i prodhimit 1978
Viti i premierës 25 prill 1979, Tirane
Numri i akteve 8
Kohëzgjatja (në minuta) 69 min
Vendi i prodhimit
Vendi i xhirimit Fierz, Tirane
Producenti Kinostudio “Shqiperia e re”
Shënime Diskutohet skenari “Diga” ne mbledhjen e Keshillit Artistik te dt. 3. 08. 1977. Recenca Endri keko, Luan Dibra, Y. Maci. Angjelina Xhara lexon diskutimin. Diskutojne Todi Bozo, Peci Dado, Marianthi Xhako, Krisanthi Kotmilo, Faruk Basha, Luan Rama, Kolec Traboini, Muharrem Skenderi, Halil Kamberi, Vangjush Zallemi. Skenari ka nevoje per nje pune te me tejshme. Diskutohet filmi ne mbledhjen e Keshillit Artistik te dt. 21. 12. 1978. Diskutojne Dhimiter Xhuvani, Angjelina Xhara, Krisanthi Kotmilo, Marianthi Qemo, Dhimiter Anagnosti, Viktor Gjika, Dhimiter Vreto, Kristaq Dhamo. Filmi vleresohet, por duhen mbajtur parasysh verejtjet e bera. Diskutimi i filmit me shoket e Ministrise dhe te aparatit te KQPPSH me dt. 25. 12. 1978. Diskutojne Kristaq Dhamo, Shaban Baxhaku, Shpresa Vreto, Raqi Madhi, Gjergji pano, Anastas Kondo, Jakup Mato. Filmi miratohet me disa verejtje.
© Copyright Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit