Kodi i referencës I/2-677
Titulli Unitet qe mposht termete
Sinopsi Pamje te Sarandes dhe te portit te saj. Pamje e hidrovorit dhe taracave. Vjelja e portokalleve dhe ullinjve. Ora qe shenon momentin ku ra termeti. Pamje e shtepive te prishura. Njerez qe vrapojne dhe shkojne per ndihme. Panorame e fshatrave. Letra e shokut Enver Hoxha. Pamje e cadrave provizore.Varg makinash qe vijne nga qytete te ndryshme te te mdihmuar. Njerzit qe takohen me vullnetaret. Fillon puna per ndertiminne shtepive te reja. Vasil Vasilica nga Saranda, Beqir Muca nga Dibra, Beqir Karoshi nga Librazhdi duke punuar se bashku. Ngritje muresh. Gatimi i llacit. Nxenesit duke degjuar mesimin. Mbledhja e shtabit te aksionit. Suvatimi i shtepive te reja. Komandanti i aksionit Stefan Qirjako flet (sinkron). Ne bujqesi fshataret vazhdojne te realizojne detyrat e ngarkuara. Njerzit duke punuar naten. Nje plak flet (sinkron) greqisht. Ngritja e lagjes se re “Vullnetari”. Vendosja e dyerve, dritareve, lyerja. Njerzit qe futen ne shtepite e reja. Dhimiter Nasheri flet (sinkron), ai u fut ne shtepine e re te porsa ndertuar. Ardhja e shokut Mehmet Shehu. Ai takohet perzemersisht me njerzit. Flet ne mitingun e organizuar me rastin e perfundimit te ndertimeve (sinkron). Mitingun e hapi Jordan Pani sekretar i pare i Sarandes. Mehmet Shehu takohet me nje nene. Ben vizita ne familjet qe jane futur ne shtepite e reja. Biseda e ngrohte me kooperativistet ne shtepite e reja. Takohet me Kaliopi Karaka. Ngrene dolli per Partine. Ansambli duke dhene shfaqje. Pamje e shtepive te reja. Panorame e fushes dhe e fshatrave qe u kapen nga termeti 7 ballesh. Njerzit duke kercyer e kenduar.
Çmime
Skenarist
Teksti Ilia Dede
Regjisor Ismail Zhabjaku
Kompozitor
Operator Pashko Como
Piktor
Montazhier Elpiniqi Coja
Zëri
Kategoria Documentaries
Kroma
Viti i prodhimit 1976
Viti i premierës 1976
Numri i akteve 2
Kohëzgjatja (në minuta) 15
Vendi i prodhimit Shqiperi
Vendi i xhirimit Sarande
Producenti Kinostudio “Shqiperia e re”
Shënime
© Copyright Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit