Kodi i referencës I/2-902
Titulli Troku
Sinopsi Pamje e kuajve qe vrapojne dhe punojne prane nje ujvare. Kuajt qe pine uje. Tufa kuajsh ne lendine. Kujat qe luftojne dhe qe ndeshen. Piktura me kuaj. Aspekte nga lufta e Skenderbeut deri ne luften Nc-Cl. Pamje e peles me mezin e dsaj. Partizanet duke parakaluar. Tufa kujash pas clirimit. Specialistet qe studjojne per kuajt. Stallat e tyre. Diskutimet e ndryshme per permiresimin e races. Stervitja e kuajve ne rreth. Kercimet e ndryshme te tyre. Kuajt qe perdoren per transportimet e armatimeve. Kuajt qe perdoren ne gjeologji per transportimin e sendeve ne terrrenet malore. Perdirimi i tyre ne bujqesi per transport. Vajzat e djemte qe luajne me kuajt. Kujdesi per kuajt neper stallat e kooperatives. Kuajt qe dalin ne lendine. Operimi i nje kali ne institutin veteriner. Ndarja e mezit nga nena e tij per te vazhduar jeten e tij larg kujdesit te peles. Aspekte nga gara hipizmi. Parakalimi i kuajve. Filmi i kushtohet kujave dhe jetes se tyre.
Çmime
Skenarist Zef Shala Klinton Gilani
Teksti
Regjisor Petrit Llanaj
Kompozitor Nina Andoni
Operator Petrit Rexha
Piktor
Montazhier Veronika Coku
Zëri Loni Progeri
Kategoria Documentaries
Kroma
Viti i prodhimit 1984
Viti i premierës 1984
Numri i akteve 2
Kohëzgjatja (në minuta) 14.7
Vendi i prodhimit Shqiperi
Vendi i xhirimit Shkoder
Producenti Kinostudio “Shqiperia e re”
Shënime Filmi i kushtohet kujave dhe jetes se tyre
© Copyright Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit