Kodi i referencës I/3-43
Titulli Shtigje lufte
Sinopsi Lufta e dytë botërore. Kanani një luftëtar i famshëm në të gjithë krahinën e Pezes dhe Shabani një fshatar i vuajtur, përballojnë të gjithë djegjet dhe shkatërimet e fshatit dhe me heroizmin e tyre ngrenë popullin në një hakmarrje të madhe.
Çmime
Skenarist Safet Kurti, Skender Plasari
Teksti
Regjisor Piro Milkani
Kompozitor Kujtim Laro
Operator Koco Tollko
Piktor Myrteza Fushekati
Montazhier Krisanthi Kotmilo
Zëri Koco Tollko
Aktorë Timo Flloko Robert Ndrenika Petrika Gjezi Ndrek Luca Pandi RaidhiRikard Ljarja Niko Kanxheri Minella Borova Guljelm Radoja, Birce Hasko Elida Cangonji Florilda Manushi Albert Verria Liza Laska Sander Prosi
Kategoria Film artistik
Kroma
Viti i prodhimit 1974
Viti i premierës 27 nentor 1974, Tirane
Numri i akteve 11
Kohëzgjatja (në minuta) 90 min
Vendi i prodhimit
Vendi i xhirimit Tirane
Producenti Kinostudio “Shqiperia e re”
Shënime
© Copyright Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit