Kodi i referencës I/3-63
Titulli Shembja e idhujve
Sinopsi Ekranizim i romanit me te njejtin titull. Mesuesi i fshatit ka perballe nje kryeplak fanatik, priftin Engjell dhe nje kapter policie qe i shkaktojne shume veshtiresi ne punen e tij per edukimin e femijeve. Malesoret e varfer gjenden midis dilemave, pasi ata kane qene te detyruar tu nenshtrohen bestytnive dhe pushtetit te dekompozuar. Kryeplaku dhe kapteri bejne plane per te vrare mesuesin.
Çmime
Skenarist Skender Drini
Teksti
Regjisor Piro Milkani
Kompozitor Fehim Ibrahimi
Operator Asim Raxhimi
Piktor Arben Basha
Montazhier Donika Muci
Zëri Asim Raxhimi
Aktorë Llazi Serbo, Genc Metohu Luan Qerimi Lazer Filipi Serafin Fanku Kadri Roshi Robert Ndrenika Ferdinand Radi Cesk Vuksani Lec Bushati Rudina Rjolli Guljelm Radoja, Sali Doci Fiqirete Basha Veli Radi
Kategoria Film artistik
Kroma
Viti i prodhimit 1977
Viti i premierës 28 gusht 1977, Tirane
Numri i akteve 10
Kohëzgjatja (në minuta) 90 min
Vendi i prodhimit
Vendi i xhirimit veri
Producenti Kinostudio “Shqiperia e re”
Shënime Diskutohet skenari i filmit ne mbledhjen e Keshillit Artistik te dt. 16. 08. 1976. Recenca Vath Koreshi, Vangjel Liza, Azis Karalliu (e lexon Bashkim Hoxha). Diskutojne Endri Keko, Llazar Siliqi, Shpresa Vreto, Viktor Gjika, Natasha Lako, Halil Kamberi, Krisanthi Kotmilo, Peci Dado, Skender Drini, Vangjush Zallemi. Skenari vleresohet, por ka nevoje per plotesime e shkurtime. Diskutimi i filmit ne Keshillin Artistik te dt. 11. 07. 1977. Diskutojne Niko Koleka, Dhimiter Xhuvani, Halil Kamberi, Vath Koreshi, Viktor Gjika, Vangjush Zallemi. Filmi vleresohet pozitivisht me disa sugjerime. Diskutimi i filmit ne mbledhjen e dt. 13. 07. 1977 me shoket e Ministrise se Kultures dhe Aparatit te KQPPSH. Diskutojne Anastas Kondo, Jakup Mato, K. Xhokaxhi, M. Krantja, Raqi Madhi, Miti Bozo, Leka Shkurti. Filmi miratohet me disa sugjerime.
© Copyright Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit