Kodi i referencës I/2-705
Titulli Qytet i lashte, qytet i ri
Sinopsi Pamje e kalase se Shkoders nga avioni. Pamje e Shkoders nga kalaja. Pamje e sheshit kryesor te qytetit. Njerzit duke shetitur neper lulishte. Patrioti Can Zaja flet (sinkron) per Shkodren ddhe ndryshimet e saj. Me foto dhe material arkiv jepet e kalura e Shkoders. Pamje e ures se Barcallekut, pamje e rrugicave te Shkoders. Pamje e vendeve ku u vrane deshmoret dhe ku u kryen aksione te ndryshme nga luftetaret e lirise. Pamje e shtepise se tre heronjeve. Qelija ku u torturua Manush Alimani. Portrete te heronjve te Shkodres. Monumente te partizaneve. Pamje e varreve te deshmoreve, monumenti, pioneret vendosin lule, monumenti i 5 heronjve, femijet vendosin atje lule. Pamje e Shkodres nga larg. Njerezit duke shetitur, Rakip Kraja me te birin duke shetitur. Dhora Lloja duke shetitur me koleget, drejtoreshe e insitutit te larte. Usta Destan Ahmeti duke punuar mur. Pamje e oxhaqeve te fabrikes. Muhamet Koxhia (heroi i punes socialiste) duke punuar, autobuzat qe dalin nga parku. Heroi i punes socialiste Riza Burja duke punuar me traktor. Heroi i punes socialiste Nikolla Cuni duke drejtuar makinen, Rakip Kraja duke punuar ne fabriken e cigareve. Inxhinieri Adem Golemi duke u konsultuar me punetoret. Pamje nga puna uzinen mekanike “Drini”. Pamje nga hidrocentrali Vau i Dejes. Pamje e nje fushe te shkrete. Pamje e Shkodres industriale. Marie Temali kandidate K.Q te partise ne mes te punetoreve te tezgjahut. Zana Ceti ne shtepine e prinderit dhe ne pune duke biseduar me punetoret e artistikes (eshte drejtoreshe). Pamje e prodhime artistike. Pamje e salles se operacionit. Zeliha Kraja duke operuar, heroina e punes socialiste Lucie Ndoja ne sallen e operacionit si kryeinfermiere. Grate duke punuar ne punishten e pastave. Grate duke u stervitur ne cetat vullnetare. Ne pallatin e sportit vajzat duke lujatur basketboll. Keshilli pedagogjik i Institutit te larte duke diskutuar. Parrullat e ndryshme te vendosura ne qytet. Panorame e Shkodres.
Çmime
Skenarist Skender Temali
Teksti
Regjisor Ismail Zhabjaku
Kompozitor
Operator Pashko Como
Piktor
Montazhier Dallandyshe Baboci
Zëri
Kategoria Documentaries
Kroma
Viti i prodhimit 1978
Viti i premierës 1978
Numri i akteve 2
Kohëzgjatja (në minuta) 10
Vendi i prodhimit Shqiperi
Vendi i xhirimit Shkoder
Producenti Kinostudio “Shqiperia e re”
Shënime
© Copyright Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit