Kodi i referencës I/3-197
Titulli Pranvera s’erdhi vetem
Sinopsi Irena, nje fizikante e re, bashke me tre shoke te saj ndermerr nje studim te rendesishem larg nga shtepia. Ajo shkon per nje kontroll shendetesor ne spitalin e qytetit dhe meson se vuan nga leucemia. Pasi e merr veten nga depresioni shpirteror ajo fillon te pajtohet me realitetin duke cmuar cdo sekonde te jetes se saj dhe dashurise se saj, te cilen perpiqet ta shmange.
Çmime Filmi u shpall me i miri i Festivalit te VIII-te te Filmit Artistik Shqiptar duke u nderuar me Kupen e Festivalit prill 1989. Aktorja dhe skenaristja Anisa Markarian u nderua me “cmim te vecante per rolin e Irenes, kuse aktori Kristaq Skrami me cmimin e trete per rolin e Sokolit.
Skenarist Anisa Markarian
Teksti
Regjisor Piro Milkani
Kompozitor Ardit Gjebrea
Operator Abdulla Osmanlliu
Piktor Ilia Xhokaxhi
Montazhier Miranda Ohri
Zëri Abdulla Osmanlliu
Aktorë Anisa Markarian, Kristaq Skrami, Margarita Xhepa, Thimi Filipi, Serafin Fanku, Ema Ndoja, Ardian Cerga, Mevlan Shanaj, Valentina Xhezo.
Kategoria Film artistik
Kroma
Viti i prodhimit 1988
Viti i premierës 5 mars 1989
Numri i akteve 10
Kohëzgjatja (në minuta) 83 min
Vendi i prodhimit
Vendi i xhirimit Tirane
Producenti Kinostudio “Shqiperia e re”
Shënime
© Copyright Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit