Kodi i referencës I/3-16
Titulli Perse bie kjo daulle
Sinopsi Bazuar në romanin “Dasma” të Ismail Kadaresë. Katrina dhe Xhaviti, dy të rinj vullnetarë, bien në dashuri gjatë ndërtimit të një hekurudhe dhe vendosin të martohen. Por babai i Katrinës, një malësor që e ka fejuar vajzën pa pëlqimin e saj, nuk mund ta pranojë këtë martesë. Ai shkon në ceremoninë e dasmës për të vrarë të bijën. Por ç’ndodh…?
Çmime
Skenarist Ksenofon Dilo, Ismail Kadare
Teksti
Regjisor Piro Milkani
Kompozitor Fehim Ibrahimi
Operator Xhevat Behri
Piktor Ksenofon Dilo
Montazhier Vitori Celi
Zëri Xhevat Behri
Aktorë Adelina Xhafa, Mihal Stefa, Lluk Kacaj, Shkelqim Basha, Dhimiter Pecani, Fehmi Hoshafi, Arben Shakaj, Gaqo Spiro, Timo Flloko, Lazer Filipi, Seit Boshnjaku, Xhuljeta Doko, Albert Verria, Mihal Popi, Xhemal Myftiu, Violeta Manushi, Gjon Karma, Asllan Vladi.
Kategoria Film artistik
Kroma
Viti i prodhimit 1969
Viti i premierës 5 shkurt Tirane
Numri i akteve 10
Kohëzgjatja (në minuta) 86 min
Vendi i prodhimit
Vendi i xhirimit
Producenti Kinostudio “Shqiperia e re”
Shënime
© Copyright Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit