Kodi i referencës I/3-93
Titulli Nje shoqe nga fshati
Sinopsi Kinokomedi qe pason “Zonjen nga qyteti”. Ollga pergatitet te shkoje ne konferencen e gruas aktiviste ku do te flase per eksperiencen e saj ne lidhje me luften kunder koncepteve konservative. Gjate nje atmosfere te ngrohte, Ollga i kendon ninullen e pare nipit te saj te porsalindur: “Na ishte njehere nje Ollge qe mbahej si zonje. . Kohet kaluan dhe zonja u be nje nga ne, nje shoqe nga fshati”.
Çmime Pandi Raidhi u nderua me medaljonin e Festivalit IV te Filmit Artistik Shqiptar 1981 per rolin e Bakos
Skenarist Ruzhdi Pulaha
Teksti
Regjisor Piro Milkani
Kompozitor Agim Krajka
Operator Fahri Jukniu
Piktor Arben Basha
Montazhier Krisanthi Kotmilo
Zëri Fahri Jukniu
Aktorë Violeta Manushi, Robert Ndrenika, Sotiraq Bratko, Pandi Raidhi, Rajmonda Bulku, Stavri Shkurti, Elvira Diamanti, Mirush Kabashi.
Kategoria Film artistik
Kroma
Viti i prodhimit 1980
Viti i premierës 9 mars 1981, Tirane
Numri i akteve 9
Kohëzgjatja (në minuta) 75 min
Vendi i prodhimit
Vendi i xhirimit Pogradec
Producenti Kinostudio “Shqiperia e re”
Shënime
© Copyright Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit