Kodi i referencës I/1-53
Titulli Neper Shqiperi. Zhurnal Nr. 7, 1955
Suzhet 1 Festa e 1 Majit. Pamje e Tiranes. Ne 1 Maj 1955 punonjesit e qendrave te punes dhe banoret e Tiranes jane grumbulluar perpara Universitetit. Me rastin e festes pershendet presidenti i K.Q.B.P.SH Gogo Nushi, pastaj fillon parakalimi. Asiston Enver Hoxha, Mehmet Shehu, Beqir Balluku, Ramiz Alia. Parakalimi hapet nga motorcikletat me flamuj te ndryshem. Pionieret u dhurojne udheheqesve buqeta me lule. Parakalojne nxenesit e shkollave te Kryeqytetit, minatoret dhe punonjesit e qendrave te punes me portrete te udheheqesve Sovjetike dhe Shqiptare. Parakalojne punonjesit e tregtise me grafiket e realizimit te planit, te shendetesise, rinia fiskulturiste e Kryeqytetit, punonjesit e artit e te kultures me portretet e Leninit dhe te Enverit, ndersa studentet e vendit tone dhe ata te vendeve mike parakalojne duke shternguar duart njeri-tjetrit. (168.70m)
Suzhet 2
Suzhet 3
Suzhet 4
Suzhet 5
Suzhet 6
Suzhet 7
Suzhet 8
Suzhet 9
Suzhet 10
Suzhet 11
Suzhet 12
Teksti S Afezolli
Regjisor Xhenfize Keko
Formulimi Muzikor Ismail Balla
Operator Agim FortuziHamdi FerhatiJani Nano M KociSokrat Musha
Montazhier
Zëri
Kategoria Kronika
Kroma Bardhë e Zi
Viti i prodhimit 1955
Numri i akteve 1
Kohëzgjatja (në minuta) 7
Vendi i prodhimit Shqiperi
Producenti Kinostudio “Shqiperia e re”
Shënime
© Copyright Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit