Kodi i referencës I/2-862
Titulli Ne unitet te celikte
Sinopsi Panorame e Durresit, Vlores, Gjirokastres. Pamje te shtyllave te tensionit te larte.Malsore duke kenduar dhe kercyer para qendres se votimit, ata duke kenduar.Lebrit duke kercyer e kenduar para qendres se votimit, apidare i zonja Cuures,vlonjatet duke votuar.Pamje e fushes se Myzeqese, lushnjaret duke kenduar e kercyer,ata duke votuar.Pllakat perkujtimore.Shtepia ku u hodhen themelet e pushtetit popullor ne Peze.Ambjentet e brendeshme te saj.Flet (sinkron) nje veteran,nje mesuese,nje ushtarak,nje veterinere,Pirrom Mani,nje bari dhe nje dropullite qe jane zgjedhur anetare te keshillit popullor.Dropullitet duke kenduar e kercyer.Ata duke votuar.(210,10m) Pamje e qendres se Tiranes.Njerezit qe shkojne per te votuar.Tefta Cami duke votuar.Votojne ushtarake e marinare,studente e aksioniste.Flasin (sinkron) nje i ri qe voton per here te pare,nje plak 80 vjecar dhe nje nuse qe sot ka diten e marteses.Pamje e shtepive ku u themelua Partia.Banoret e lagjes nr 10 te grumbulluar para qendres se votimit nr 33 ku vjen per te votuar Enver Hoxha e Nexhmie Hoxha te cilet prieten nga Foto Cami.Pionieret i dhurojne tufa me lule.Enver Hoxha takohet me anetaret e komisionit.Voton se bashku me Nexhmie Hoxhen.Largimi nga qendra e votimit dhe percjellja e njrezve.Ramiz Alia,Adil Carcani,Besnik Bekteshi,Hajredin Celiku,Manush Myftiu,Rita Marko,Foto Cami,Qirjako Mihal duke votuar ne qendren e votimit Nr 5 te lagjes Nr 8.Hekuran Isaj duke votuar ne qendren e votimit Nr 6,ne ate Nr 60 voton Simon Stefani dhe Nr 10 votojne Lenka Cuko e Vangjel Corava,Nr 58 Prokop Murra dhe ne ate Nr 49 Llambi Gegprifti.Ne qendren e votomit Nr 1 te Durresit voton Muho Asllani,ndersa ne Elbasan voton Pali Miska.Aspekte nga puna ne hidrocentralin e Komanit,puntoret duke votuar.Pamje nga puna ne Metalurgjik,metalurget duke votuar.Spikerja e radios Tirane njofton rezultatet e votomit.Pamje e Tiranes naten.Aspekte nga puna ne fabrike.Torana ne feste .(232,90m) Filmi i kushtohet zgjedhjeve te 24 Prillit 1983 per keshillat dhe gjykatat popullore.
Çmime
Skenarist
Teksti
Regjisor Esat Ibro
Kompozitor Engjellushe Mocka
Operator Ilia Terpini Pellumb Kallfa Ibrahim Kasapi Spartak Papadhimitri Jovan Kondakci Petrit Rexha
Piktor
Montazhier Ikbale Jacellari
Zëri Asim Raxhimi
Kategoria Documentaries
Kroma
Viti i prodhimit 1983
Viti i premierës 1983
Numri i akteve 2
Kohëzgjatja (në minuta) 15min
Vendi i prodhimit Shqiperi
Vendi i xhirimit Tirane;Durres;Vlore;Gjirokaster
Producenti Kinostudio “Shqiperia e re”
Shënime Filmi i kushtohet zgjedhjeve te 24 Prillit 1983 per keshillat dhe gjykatat popullore.
© Copyright Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit