Kodi i referencës I/2-1080
Titulli Ne udhen e rritjes
Sinopsi Rruga e Drites,Milot- Burrel.Shtylla e tensionit,pamje e liqenit te Shkopetit,Ulza,panorame e qytetit te Burrelit,njerez te moshave te ndryshme ne rruge.Rruga drejt Komsise.Pamje e pergjithshme e terenit,aspekte nga puna ndertimore,puna per ndertimin e furres se shkrirjes,metale te shkrira,portret metalurgu.Pamje e pergjithshme e reparteve.Metalurgu Kurt Vata duke punuar e diskutuar per prodhimin.(240,6m) Pamje e kulles se Oxhakut nga del nje flake e madhe.Flet (sinkron) specialisti Shyqyri Dado per venien ne pune te linjes se gazit qe do te perdoret per serat moderne si dhe per ngrohjen e qytetit te Burrelit.Aspekte nga analizat laboratorike.Pamje nga venja ne jete e shfrytezimit te energjise se kulles.Pamje e pergjithshme e Uzines se Ferrokromit,femije te gezuar vrapojne ne rruget e qytetit.(139,7m)
Çmime
Skenarist Fatmir Alimani
Teksti Fatmir Alimani
Regjisor Petrit Llanaj
Kompozitor Mira Mecule
Operator Pandeli Polena
Piktor
Montazhier Ikbale Jacellari
Zëri Fahri Jukniu
Kategoria Documentaries
Kroma
Viti i prodhimit 1989
Viti i premierës 1989
Numri i akteve 2
Kohëzgjatja (në minuta) 13min
Vendi i prodhimit Shqiperi
Vendi i xhirimit Burrel
Producenti Kinostudio “Shqiperia e re”
Shënime
© Copyright Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit