Kodi i referencës I/2-864
Titulli Ne Permetin e 24 Majit
Sinopsi Plan i pergjithshem i Permetit.Retrospektive e Pemetit te shkaterruar nga lufta.Shtepia ku u mblodh Kongresi ne 1944.Pamje e Permetit ne feste e njerez qe kendojne e kercejne dhe hedhin valle.Pritja qe i behet Ramiz Alise,Pali Miskes,Besnik Bekteshit e Spiro Kolekes.Ramiz Alia duke u takuar me pjesemarresit.Vendosje kurorash dhe homazhe ne varresat e deshmoreve.Fotografi te deshmoreve.Foto te deshmoreve permetar.Takimi i shokut Ramiz Alia,Pali Miska e Besnik Bekteshi me familjet dhe te afermit e deshmoreve.Ramiz Alia duke folur.Vizita ne sallen e shepise muze ku u mbajt Kongresi.Duke vizituar dhe Vito Kapo e Mehmet Elezi.Pamje e fotografive te ekspozites.Biseda e shokut Ramiz me delegatet e Kongresit.Mitingu i organizuar me rastin e pervjetorit te cilin e hapi sekretari i i rrethit Xhemal Dauti.Pershendet ne emer te K.Q.PPSH Ramiz Alia (sinkron). Panorame e fshatit Frasher.Pamje e shtepise muze te vellezerve Frasheri.Pamje e busteve te tyre.Populli ne feste duke pritur Ramiz Aline.Ardhja e Ramiz Alise,Besnik Bekteshit dhe Pali Miskes.Vendosin nga nje tufe me lule ne varret e vellezerve Frasheri.Vizita ne shtepine muze te tyre.Ekspozita e tyre.Librat e ndryshem qe kane shkruar.Biseda e ngrohte ne qender te fshatit.Ramiz Alia duke folur.Takimi me kuadro te Partise dhe pushteti e te organizatave te masave.Ramiz Alia duke folur.Panorame e Permetit dhe e lumit Vjosa.(163,70m)
Çmime
Skenarist Esat Ibro
Teksti
Regjisor Esat Ibro
Kompozitor Majlinda Berxolli
Operator Jovan Kondakci Lionel Konomi
Piktor
Montazhier Ikbale Jacellari
Zëri Asim Raxhimi
Kategoria Documentaries
Kroma
Viti i prodhimit 1983
Viti i premierës 1983
Numri i akteve 2
Kohëzgjatja (në minuta) 15min
Vendi i prodhimit Shqiperi
Vendi i xhirimit Permet
Producenti Kinostudio “Shqiperia e re”
Shënime
© Copyright Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit