Kodi i referencës I/2-610
Titulli Ne Kelmend
Sinopsi Pamje e maleve te Kelmendit te marra nga avioni. Nje vajze ne stacionin meterologjik vendos termometrin. Njerez duke ecur, ushtare duke ecur. Nje plak del nga shtepia dhe takohet me kufitaret qe zbresin nga mali. Malesore te veshur me rrobat e festes mblidhen per te diskutuar projekt kushtetuten. Vendi ku u mblodhen ne 1911 Kuvendi i Grecit. Malesoret kercejne. Diskuton Kol Marash Pepa. Makina duke ecur ne rrugen e re. Disa njerez duke hapur rrugen nga debora. Makinat duke transportuar trungje. Pamje pyjesh. Trungjet duke rene. Sharrxhinjte duke sharruar. Pamje e maleve. Pamje e Tamares. Njerzit qe hyjne ne dyqan. Pamje e shtepive, te rejat dhe te vjetrat. Shtyllat elektrike. Pamje e shtepive brenda, dhomat e rregulluara shume bukur. Mjeku duke vizituar. Laboratori. Lopet duke ecur. Veterineri kontrollon ushqimin e kafsheve. Lopet qe dalin nga stalla. Lopet duke kullotur. Pamje e maleve me debore. Njerezit duke punuar. Kerci i djegur. Vendi ku jane mbledhur tani mollet. Njerzit duke shartuar fidanet e reja. Njerzit duke diskutuar. Femijet duke shkuar ne shkolle. Pamje e shkolles”Nik Pjeter Ndreka”. Mesuesi duke folur me nxenesit. Shtepia e heroit. Nje femije i lexon gjyshit librin e historise se Partise. Gjyshi i bie sharkise. Femijet duke rreshqitur me ski. Ujra duke rrjedhur. Pamje malesh e pyjesh.
Çmime
Skenarist Kolec Traboini
Teksti
Regjisor Albert Xholi
Kompozitor
Operator Ferdinand Korumi
Piktor
Montazhier Nazmie Sula
Zëri
Kategoria Documentaries
Kroma
Viti i prodhimit 1976
Viti i premierës 1976
Numri i akteve 2
Kohëzgjatja (në minuta) 14
Vendi i prodhimit Shqiperi
Vendi i xhirimit Kelmend
Producenti Kinostudio “Shqiperia e re”
Shënime
© Copyright Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit