Kodi i referencës I/2-473
Titulli Mozaik kengesh e vallesh
Sinopsi Mal shkembor. Ansambli artistik “Shota” i Prishtines duke soditur malet tona, duke shetitur ne Pojan te Fierit, ne Gjirokaster dhe ne Fier. Kendon Nexhmije Pagarusha. Vallja e Gjakoves. Vendosen lule ne varreza te deshmoreve te kombit ne Tirane. Vizita ne Azotikun Fier dhe ne kombinatin “Mao Ce Dun”, ne metalurgjine e zeze. Kendon Liljana Cavolli. Takimi i artisteve Kosovare me Zihni Sako, Baki Kongoli, Cesk Zadeja. Vallja e Shotes. Kendon Nexhmije Pagarusha. Muzeu i Vlores, Gjirokastres, Tiranes vizitohet prej Kosovareve. Vallja e Rugoves. Pamje taracash bujqesore me debore. Kendon Nexhmije Pagarusha dhe Nikoliqi. Mozaik vallesh te Kosoves. Ansambli i kengeve dhe valleve percillet deri ne kufi. Ndarja.
Çmime
Skenarist
Teksti Halil Kamberi
Regjisor Ismail Zhabjaku
Kompozitor
Operator Rakip Zeneli
Piktor
Montazhier Marika Vila
Zëri
Kategoria Documentaries
Kroma
Viti i prodhimit 1973
Viti i premierës 1973
Numri i akteve 2
Kohëzgjatja (në minuta) 17
Vendi i prodhimit Shqiperi
Vendi i xhirimit
Producenti Kinostudio “Shqiperia e re”
Shënime
© Copyright Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit