Kodi i referencës I/3-138
Titulli Militanti
Sinopsi Film portret mbi jeten e militantit Vasil Shanto. Ngjarjet vendosen ne qytetin e Shkodres ku heroi i filmit, Visar Shundi, vjen per te ngjallur punen e komitetit rajonal te partise. Visari jepet si nje njeri me cilesi fisnike dhe njeri aksionesh.
Çmime Aktori Timo Flloko u nderua me kupen e Festivalit te VI-te te Filmit Artistik Shqiptar qe u mbajt ne Tirane nga 1-5 tetori 1985 per interpretimin e rolit te Visar Shundos.
Skenarist Kico Blushi
Teksti
Regjisor Piro Milkani
Kompozitor Kujtim Laro
Operator Flora Uka
Piktor Namik Prizereni
Montazhier Krisanthi Kotmilo
Zëri Flora Uka
Aktorë Timo Floko Agim Shuke Artur Gorishti Margarita Xhepa Thimi Filipi Arta Shapllo Edmond Mehilli Ylli Demneri Niko Kanxheri Petrit Malaj, Kostaq Nika Arben Kruta Tatjana Lezha Ndrek Prela Violeta Sekaj Elez Kadria Nefail Piraniqi
Kategoria Film artistik
Kroma
Viti i prodhimit 1984
Viti i premierës 26 nentor, Tirane
Numri i akteve 10
Kohëzgjatja (në minuta) 85 min
Vendi i prodhimit
Vendi i xhirimit Shkoder, veri
Producenti Kinostudio “Shqiperia e re”
Shënime Ky film eshte ndertuar mbi disa motive nga jeta e militantit komunist Vasil Shanto.
© Copyright Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit