Kodi i referencës I/3-46
Titulli Lume drite
Sinopsi Bardhi punon si mësues në një fshat malor. Midis nxënësve është bërë problem Adushi, që ka braktisur shkollën. Por Bardhi i qëndron pranë dhe përpiqet të kuptojë shqetësimet e vërteta të tij. Bardhi i kthen Adushit dashurinë për shkollën.
Çmime PetraqLubonja u nderua me cmimin e vacante per punen e operatorit ne Festivalin e Filmit Shqiptare, 1976
Skenarist Agim Cerga
Teksti
Regjisor Ismail Zhabjaku
Kompozitor Avni Mula
Operator Skender Nuzi
Piktor Azis Karalliu
Montazhier Krisanthi Kotmilo
Zëri Skender Nuzi
Aktorë Ilir Celia Ymer Bala Zana Dema Zef Nikolla Zhani Zicishti Tinka Kurti Tonin Ujka
Kategoria Film artistik
Kroma
Viti i prodhimit 1975
Viti i premierës 19 shtator, Lezhe
Numri i akteve 8
Kohëzgjatja (në minuta) 56 min
Vendi i prodhimit
Vendi i xhirimit Lezhe
Producenti Kinostudio “Shqiperia e re”
Shënime Diskutohet skenari Lume drite ne mbledhjen e Redaksise te dt. 02. 11. 1974. Diskutojne Muharrem Skenderi, Kujtim Gjonaj, Angjelina Xhara, Peci Dado, Vllasova Musta, Ismail Zhabjaku. Vleresohet pune e mire, por skenari ka nevoje per disa ndryshime. Diskutohet skenari i filmit ne mbledhjen e Keshillit Artistik dt. 30. 01. 1975. Recenca Vitori Cela. Diskutojne Endri Keko, Dhimiter Anagnosti, Dhimiter Xhuvani, Xhanfise Keko, Todi Bozo, Bujar Koloneci, Peci Dado, Kristaq Dhamo, Agim Cerga, Vangjush Zallemi. Skenari miratohet me disa plotesime e sugjerime.
© Copyright Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit