Kodi i referencës I/2-1041
Titulli Loro Borici
Sinopsi Pamje e Shkodres se vjeter (retrospektive).Foto te Shkodres dhe rruget e saj.Fotografi e pjesetareve te familjes se Loro Boricit.Loro Borici duke luajtur futboll (foto).Aspekte te ndryshme nga nga ndeshje futbolli ku Loro nis rrugen e sportit 15-vjecar.L.Borici shkon per studime jasht shtetit.Gazetat flasin per suksesin e tij.Ne vitin 1946 ne Tirane celen Lojrat Ballkanike ku Loroja shkelqen per tekniken e tij.Aspekte te ndeshjeve nderkombetare ku Loro Borici luan me ekipin e partizanit.Loro Borici duke shpjeguar mesim sportisteve te rinj.Mbas ndeshjes nderkombeatre Loroja takohet me Gjergj Dimitrovin.Anton Mazreku duke transmetuar ndeshje fotbolli.Motra e Loros flet (sinkron) mbi jeten e Loros.Flet Loro Borici (sinkron). (284,6m) Materjale sportive te Loros.Foto e Loros tranjer.Ne fillim ai eshte tranjer me ekipin e Vlores dhe Durresit,me vone me ekipin e Partizanit.Loro duke shpjeguar sportisteve ne fushe,portreti i tij.Pamje nga ndeshja perfaqesuese se R.P.S. te Shqiperise dhe Republikes Federale Gjermane,e cila perfundoi me rezultatin 1:1.Flet (sinkron) tranjeri gjerman Sheni per tranjerin e tij Loro Borici.Ndeshje te ndryshme.Loroja u shpall i pari “mjeshter i sportit”.Shkolla e mjeshterise sportive e cila mban emrin e “Loro Boricit”. Nxenes ne mesim.(298,9m)
Çmime
Skenarist Ilia Dede Ndue Lazri
Teksti
Regjisor Mark Topallaj
Kompozitor Majlinda Berxolli
Operator Bashkim Asllani
Piktor
Montazhier Ikbale Jacellari
Zëri Skender Nuzi
Kategoria Documentaries
Kroma
Viti i prodhimit 1988
Viti i premierës 1988
Numri i akteve 2
Kohëzgjatja (në minuta) 20min
Vendi i prodhimit Shqiperi
Vendi i xhirimit Shkodre;Tirane
Producenti Kinostudio “Shqiperia e re”
Shënime
© Copyright Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit