Kodi i referencës I/2-1119
Titulli Liqenet e veriut
Sinopsi Nje grup te rinjsh organizojne nje udhetim te bukur turistik neper liqenjte e veriut,formuar nga ndertimi i hidrocentraleve mbi lumin Drin.Pamje e autobuzave ne udhetim.Ndalesat ne pikat turistike.Pamje e liqenjeve mbi lumin Drin.Te rinjte bejne nje vizite tek kalaja e Dalmacise,ku dikur sherbente si famulltar Pjeter Budi.Aty shihet dhe figura e Shtjefen Gjecovit qe zbuloj kulturen e Komanit.Vazhdon udhetimi me autobuz,panorama qe terheqin vemendjen e vizitoreve.Te rinjte duke hipur ne traget.Udhetimi neper liqen,pamje te bukura natyrore.Bufeja e tragetit,njerzit duke ngrene.Ne piken turistike ku bashkohet Drini me Valbonen, vizitoret zbresin per te shijuar bukurite e natyres. (245m) Vazhdon udhetimi me traget neper liqenin e Fierzes.Vizitoret duke pare fshatin e mbytur Vaspas.Ketu gjenden gjurmet e kalase se Leke Dukagjinit.Pamje e fshatit te ri.Trageti duke ju afruar bregut.Dasmore dhe udhetare qe hypin ne traget.Vazhdon udhetimi me traget.Kukesi i permbytur.Pamje e qytetit te ri te Kukesit.Perendim dielli.Lokalet e qytetit,degjohet orkestra.Kuksiane dhe vizitore duke kercyer.Vizitoret me mbresa te pashlyera largohen nga Kukesi dhe liqeni. (184,20m) Film per liqenin e Fierzes.
Çmime
Skenarist Ndue Lazri
Teksti Ilia Dede
Regjisor Petrit Llanaj
Kompozitor Kamelia Ruzhdiu
Operator Rakip Zeneli
Piktor
Montazhier Veronika Coku
Zëri Luiza Osmanlliu
Kategoria Documentaries
Kroma
Viti i prodhimit 1990
Viti i premierës 1990
Numri i akteve 2
Kohëzgjatja (në minuta) 14 min
Vendi i prodhimit Shqiperi
Vendi i xhirimit lumi Drin;lumi Valbona
Producenti Kinostudio “Shqiperia e re”
Shënime Film per liqenin e Fierzes
© Copyright Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit