Kodi i referencës I/3-27
Titulli Kur zbardhi nje dite
Sinopsi Filmi është ndërtuar në tre histori: “Armët”, “Meço” dhe “Ura”. Flet për heroizmin e njerëzve të thjeshtë gjatë viteve të stuhishme të Luftës së Dytë Botërore, ku ata rrëmbejnë armët, rindërtojnë urat e hedhura në erë, ku më të mirët sakrifikohen.
Çmime
Skenarist Anastas Kondo, Ksenofon Dilo, Piro Milkani
Teksti
Regjisor Piro Milkani
Kompozitor Fehim Ibrahimi
Operator Xhevat Behri
Piktor Azis Karalliu
Montazhier Androniqi Vangjeli
Zëri Xhevat Behri
Aktorë Demir Hyskja, Birce Hasko, Drita Bardhi, Hasan Konci, Pandi Siku, Zija Grapshi, Skender Plasari, Ferdinand Radi, Leka Kruta, Myqerem Ferra, Arqile Nasho, Nazmi Boshnjaku, Piro Sava, Luftar Veshi, Andon Qesari, Pandi Raidhi, Rikard Ljarja, Kadri Roshi, Bexhet Nelku, Adelina Xhafa, Mihal Stefa, Albert Verria, Tonin Ujka, Lavdije Bisha, Timo Flloko, Gjyzepina Kosturi, Kristaq Mitro, Diana Panariti, Piro Eshi, Vangjush Furxhi.
Kategoria Film artistik
Kroma
Viti i prodhimit 1971
Viti i premierës 8 mars 1971 Tirane
Numri i akteve 12
Kohëzgjatja (në minuta) 103 min
Vendi i prodhimit
Vendi i xhirimit Vlore
Producenti Kinostudio “Shqiperia e re”
Shënime
© Copyright Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit