Kodi i referencës I/1-1004
Titulli Kinoditari Nr. 24, 1983
Suzhet 1 Neper shkollat tona. Panorame e Tiranes. Nxenes te moshave te ndryshme duke shkuar neper shkolle. Aspekte nga nje ore mesimi ne klasen e pare. Mjetet e reja te mesimit qe kane filluar te perdoren ne klasat e para. Pergatitja e tyre ne shtepine botuese te librit shkollor. Kabinetet e ndryshme te mesimit ne shkollen e mesme industriale “7 Nentori”. Aspekte nga mesimi ne keto kabinete. Puna e nxenesve ne bazen prodhuese te shkolles per prodhimin e mjeteve qe pasurojne keto kabinete. Aspekte nga mesimi ne shkollen e mesme bujqesore te Kamzes. Nxenesit e saj duke kryer praktiken mesimore ne stallat e lopeve. Puna per temat shkencore te studenteve, ne fakultetin e gjeologji minierave. Ndihma e pedagogeve dhe pjesemarrja e tyre ne keto tema te cilat do te japin ndihmesen e tyre ne zgjidhjen e problemeve te ekonomise. (198,50m)
Suzhet 2 Veprimtari e pallatit te pioniereve ne Tirane (xhiruar nga rrethi i kineasteve). Aspekte nga mesimi i profesionit te kineastit ne rrethin e kineasteve te vegjel. Regjizori Shkelzen Shala dhe operatori Agim Fortuzi duke mesuar kineastet e rinj. Kineastet e rinj duke xhiruar ne rrethet e ndryshme te pallatit si ne rrethin sportiv, te turizmit, te radioamatorizmit, te ndihmes se shpejte, te fizikanteve dhe natyralisteve si dhe natyralisteve si dhe te rretheve artistike. (81,80m)
Suzhet 3
Suzhet 4
Suzhet 5
Suzhet 6
Suzhet 7
Suzhet 8
Suzhet 9
Suzhet 10
Suzhet 11
Suzhet 12
Teksti
Regjisor AdrianAdriana Elini
Formulimi Muzikor Mira Mecule
Operator Niko Treni
Montazhier Ikbale Jacellari
Zëri Luiza Matarku
Kategoria Kronika
Kroma Bardhë e Zi
Viti i prodhimit 1983
Numri i akteve 1
Kohëzgjatja (në minuta) 10
Vendi i prodhimit Shqiperia
Producenti Kinostudio “Shqiperia e re”
Shënime
© Copyright Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit