Kodi i referencës I/1-1003
Titulli Kinoditari Nr. 23, 1983
Suzhet 1 60 Vjetori i shkolles se mesme “Asim Zeneli” Gjirokaster. Pamje e shkolles. Me rastin e 60 vjetorit jane mbledhur ne oborrin e shkolles ish nxenesit e saj te cilet bisedojne duke kujtuar ngjarjet me te rendesishme te jetes se tyre. Foto te deshmoreve te shkolles. Ish nxenesit vendosin kurora dhe bejne homazhe ne varrezat e deshmoreve. Klasa ku ka mesuar shoku Enver Hoxha. Mbledhja jubilare me kete rast ku merr pjese shoku Bardhyl Golemi i cili pershendeti ish nxenesit. Manifestimi fiskultural i nxenesve te shkolles ne kendin sportiv te qytetit. (81,80m)
Suzhet 2 Uzina e instrumenteve abraziv. Aspekte nga puna per prodhimin e llojeve te ndryshme te instrumenteve abraziv. Ndjekja e proceseve te punes sipas kartave te rregullta teknollogjike. Byroja teknollogjike duke diskutuar per futjen ne pune te linjave te reja te prodhimit. (53,30m)
Suzhet 3 Ne fabriken e perpunimit te ushqimit bujqesor. Pamje e pergjithshme e fabrikes ku pergatitet ushqimi i perpunuar per komplekset bujqesore blektorale. Aparaturat e ndryshme moderne te perpunimit te ushqimit. Aspekte nga puna ne linjen eksperimentale te pergatitjes se majase proteinike. Transporti i mekanizuar i ushqimit i cili dergohet neper komplekse blegtorale. (77,10m)
Suzhet 4 Ujerat termale ne Peshkopi. Pamje e pergjithshme e llixhave te Peshkopise. Paciente duke pire ujin. Vizitat e ndryshme qe i behen te semureve nga mjeku i llixhave Enver Shehu. Banjat e ndryshme me uje dhe balten e kesaj qendre kurimi, vizitat patollogjike. Pamje e mencave dhe e dhomave te llixhave. (55,10m)
Suzhet 5
Suzhet 6
Suzhet 7
Suzhet 8
Suzhet 9
Suzhet 10
Suzhet 11
Suzhet 12
Teksti
Regjisor AdrianAdriana Elini
Formulimi Muzikor
Operator Rakip Zeneli Artan Lipivani Ferdinant Koruni Niko Treni
Montazhier Veronika Coku
Zëri Luiza Matraku
Kategoria Kronika
Kroma Bardhë e Zi
Viti i prodhimit 1983
Numri i akteve 1
Kohëzgjatja (në minuta) 9
Vendi i prodhimit Shqiperia
Producenti Kinostudio “Shqiperia e re”
Shënime
© Copyright Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit