Kodi i referencës I/1-1002
Titulli Kinoditari Nr. 22, 1983
Suzhet 1 Veprimtari me rastin e festave te 28-29 Nentorit. Pamje e Tiranes. Njerez duke ecur plot gjalleri ne rruget e saj. Mbledhje solemne me kete rast ku merr pjese Adil Carcani, Simon Stefani, Rita Marko, Vito Kapo, Piro Kondi. Mbledhjen e hap Foto Cami, fjalen e rastit e mban Vito Kapo. Duke degjuar Viktor Gjika e Dhimiter Anagnosti. Me rastin e festave ne varrezat e deshmoreve behen homazhe e vendosen kurora nga Simon Stefani, Rita Marko, Prokop Murra, e nga populli i kryeqytetit. Koncert festiv ku kendon Gaqo Cako. Pamje e Tiranes naten, hedhje e fishekzjarreve. (90,90m)
Suzhet 2 Qender e rendesishme shendetsore. Ne kuadrin e festave te Nentorit ne Tirane u perurua qendra e re e dhenies se gjakut. Ne perurimin e saj merrte pjese Foto Cami e ministri i shendetesise Ali Alushani. Pret shiritin Foto Cami. Vizite ne sallat e laboratoret e kesaj qendre shendetesore te rendesishme. Pamje e aparaturave te ndryshme moderne. (69,50m)
Suzhet 3 Xhirime te filmave ne Kinostudion “Shqiperia e Re”. Aspekte nga momentet e punes ne filmin “Vendimi”. Kristaq Dhamo, regjizori Pellumb Kallfa, operator i filmit duke drejtuar xhirimin e demostrates. Ibrahim Kasapi e Donika Muca duke filmuar pjese per filmin dokumentar “Shoku i mire Gogo”. Ne studio aspekte nga montimi i filmit kronikal “Me partine kurdohere” nga regjizori Todi Bozo dhe montazhierja Dallandyshe Baboci. Aspekte nga xhirimi i filmit “Dora e Ngrohte”. Regjizori Kujtim Cashku, skenaristi Neshat Tozaj, operatori Bardhyl Martiniani e operatori i zerit Loni Progri ne sheshin e xhirimit duke drejtuar punen. Aspekte nga puna dhe xhirimi ne studiot e filmit vizatimor. Mbledhja e redaksise se ketij filmi ku shqyrtohen problemet e ndryshme te kesaj gjinie te re te kinematografise sone. Tomi Vaso duke xhiruar ne dekor. Vlash Droboniku, Vllasova Musta, Gazmend Leka e Faruk Basha duke xhiruar. (120,40m)
Suzhet 4
Suzhet 5
Suzhet 6
Suzhet 7
Suzhet 8
Suzhet 9
Suzhet 10
Suzhet 11
Suzhet 12
Teksti
Regjisor AdrianAdriana Elini
Formulimi Muzikor Majlinda Borzolli
Operator Jani Nano Niko Treni Artan Lipivani Petrit Rexha
Montazhier Ikbale Jacellari
Zëri Luiza Matraku
Kategoria Kronika
Kroma Bardhë e Zi
Viti i prodhimit 1983
Numri i akteve 1
Kohëzgjatja (në minuta) 10
Vendi i prodhimit Shqiperia
Producenti Kinostudio “Shqiperia e re”
Shënime
© Copyright Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit