Kodi i referencës I/1-1001
Titulli Kinoditari Nr. 21, 1983
Suzhet 1 40 Vjetori i brigades se 2 sulmuese. Panorame e Shengjergjit. Lapidari kushtuar formimit te brigades. Ish partizanet duke biseduar me dashuri me njeri tjetrin. Pamje e shtepise se Ali Shtepanit, ku eshte strehuar gjate luftes Enver Hoxha. Foto te deshmoreve te brigades, foto e Kozma Naskes Hero i popullit, komisar i batalionit te pare. Ne mitingun e organizuar me kete rast marrin pjese Aranit Cela i cili lexon dhe pershendetjen e KQ te Partise derguar brigades dhe Xhelil Gjoni i cili mban fjalen e rastit. Ne emer te ish luftetareve flet Irakli Bozo, ish zv/komandant i kesaj brigade. (82,90m)
Suzhet 2 Linje e re e pllakave majolike ne Tirane. Pamje nga puna ne fabriken e porcelanit, per prodhimin e eneve te guzhines. Pamje e disa prej prodhimeve te saj. Reparti i ri pllakave majolike. Aspekte nga puna ne procese te ndryshme te prodhimit te pllakave, si pergatitja e mases ne automatizer, pjekja e tyre ne 800 grad, glazurimi ne makinen rrotulluese, pjekja perfundimtare ne furren me 12 kanale. Pamje e panelit te komandimit te furres moderne, kontrollimi i cilesise se pllakave. (77,50m)
Suzhet 3 Shkolla muze Migjeni ne Puke. Kohet e fundit ne Puke eshte ngritur shkolla muze Migjeni, ku njerezit njihen me punen e vepren e poetit revolucionar. Ish nxenesit e tij Haki Ademi dhe Qerim Morina duke ju folur nxenesve te shkolles per kujtimet e tyre ndaj mesuesit te popullit. Pjese te ndryshme nga shenimet e poetit. pamje te fotografive te ndryshme te muzeut. (88m)
Suzhet 4
Suzhet 5
Suzhet 6
Suzhet 7
Suzhet 8
Suzhet 9
Suzhet 10
Suzhet 11
Suzhet 12
Teksti
Regjisor AdrianAdriana Elini
Formulimi Muzikor Nina Andoni
Operator Ferdinand Koruni Petrit Rexha
Montazhier Ikbale Jacellari
Zëri Luiza Mataraku
Kategoria Kronika
Kroma Bardhë e Zi
Viti i prodhimit 1983
Numri i akteve 1
Kohëzgjatja (në minuta) 9
Vendi i prodhimit Shqiperia
Producenti Kinostudio “Shqiperia e re”
Shënime
© Copyright Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit