Kodi i referencës I/1-1000
Titulli Kinoditari Nr. 20, 1983
Suzhet 1 Ne kuadrin e akademise se shkencave te RPSSH zhvillon veprimtarine e vet kerkimore shkencore edhe instituti i kultures popullore. Pamje e institutit. Puna ne laboratorin special kimik e fotografik. Specialiste te ndryshem duke punuar ne sektoret e tyre. Pamje e objekteve te ndryshme popullore te mbledhura nga specilaistet. Flet (sinkorn) profesor Alfred Uci, drejtor i ketij instituti. Specialiste te instiutit duke studiuar. Flet (sinkron) bashpuntori i vjeter shkencor Qemal Haxhihasani. Botime te ndryshme te ketij instituti. Specialistet Jorgo Panajoti e Agron Xhingolli duke kontrolluar faqosjen e vellimit te tyre “Fjale te urta te popullit shqiptar”. Specialaistet e ndryshem duke biseduar me popullin e thjeshte e duke mbledhur fjale te ndryshme, thesare te pacmuara te gjuhes sone. Kronike nga festivali i Gjirokastres (sinkron). Specilaistet e ketij instituti duke studiuar ne Biblioteken Kombetare. Simpoziumi shkencor “Epoka historike legjendare” ku merr pjese Manush Myftiu, Foto Cami, Tefta Cami, Dritero Agolli, Anastas Kondo dhe studiues te huaj nga Greqia, Italia, Franca, Rumani, Austria, Danimarka e Suedia. Mbajne refertate te ndryshem Aleks Buda, Alfred Uci, Qemal Haxhihyseni, Andromaqi Gjergji si dhe studiuesit e huaj. Lahutari i njohur Llesh Prekushi interpreton nje kenge nga cikli i kreshnikeve. Vizita ne ekspoziten “Folklori ne artet tona figurative”. Pamje te ndryshme nga eskpozita.
Suzhet 2
Suzhet 3
Suzhet 4
Suzhet 5
Suzhet 6
Suzhet 7
Suzhet 8
Suzhet 9
Suzhet 10
Suzhet 11
Suzhet 12
Teksti
Regjisor AdrianAdriana Elini
Formulimi Muzikor Mira Mecule
Operator Ibrahim Kasapi
Montazhier Ikbale Jacellari
Zëri Luiza Matraku
Kategoria Kronika
Kroma Bardhë e Zi
Viti i prodhimit 1983
Numri i akteve 1
Kohëzgjatja (në minuta) 9.6
Vendi i prodhimit Shqiperi
Producenti Kinostudio “Shqiperia e re”
Shënime Gjurmime te reja ne kulturen popullore
© Copyright Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit