Kodi i referencës I/1-998
Titulli Kinoditari Nr. 18, 1983
Suzhet 1 Dita e novatoreve. Mbjedhje jubilare me kete rast ku marin pjese Foto Cami, Alkes Buda, Jashar Mezenxhiu. Flet ne mbledhje Sorti Kocollari, president i K.P.B.P. Komisioni qendror i garave socialiste nderon me flamuj rrethet me te mira te vendit. Ndarja e flamujve. Pamje nga puna e novatoreve te dalluar te kombinatit te autotraktoreve “Enver Hoxha”. Heroi i punes socialiste Sali Huta, Xhevit Delvina , Tomor Gostivari, Besim Bella, Eqerem Sharofi dhe Abdulla Kasemi te cilet eksperimentuan me sukese ndryshime te rendesishme ne motroin me nafte. Ata duke diskutuar. Prodhimi i motroit. Mjeshteri i talentuar Dhosi Coku duke punuar per ndryshimin ne motroin e automjteve 4 toneshe te cilat tani harxhojne 5 here me pak karburant. Aspekte nga puna per montimin e agrgatit Nr 1 ne hidrocentralin e Konanit i cili eshte prodhuar nga duart e novatoreve te ndermarrjes se montimeve industriale te Tiranes. Aspekte nga puna ne kete ndermarrje per prodhimin e ageragtit thithes Nr 2. Novatori Mark Setfani duke punar per makinen e saldimit te vidiove ne thikat e makinave metalprerese. Aspekte nga puna per ndertimin e anijeve ne kantirerin detar te Durresit. Inxhineri Tofik Fishta, brigadieri Spiro Bici, mjeshterat Bajram Deriaj dhe Ismet Xhurra duke punaur per instalimin r motorit te anijes 2750 ton”Gjirokastra”. Aspekte nga puna per prodhimin e pompave hidrovore ne N.M.B.te Korces. K/inxhineri, hero i punes socialiste Albert Filipi dhe inxhinieret Sotiraq Seferi dhe Petrika Kapexhiu novatoret e ketij prodhimi te ri. Aspekte nga puna ne kombinatin e tekstileve “Stalin”. Novatoret Simon Anastasi Janaq Legi dhe Petraq Nocka duke punuar per prodhimin e te vrapuesit te filatures. Aspekte nga puna per prodhimin e automatit te vrapuesit te filatures i cili ploteson te gjitha kushtet e standartit nderkombatar. Pamje e ekspozites “Shqiperia Sot” ku ndodhen shume mallra te konsumit te gjere te prodhuar nga novatoret tane te mrekullueshem.
Suzhet 2
Suzhet 3
Suzhet 4
Suzhet 5
Suzhet 6
Suzhet 7
Suzhet 8
Suzhet 9
Suzhet 10
Suzhet 11
Suzhet 12
Teksti
Regjisor AdrianAdriana Elini
Formulimi Muzikor Majlinda Berxolli
Operator Petrit Rexha Rakip Zeneli
Montazhier Ikbale Jacellari
Zëri Luiza Matraku
Kategoria Kronika
Kroma Bardhë e Zi
Viti i prodhimit 1983
Numri i akteve 1
Kohëzgjatja (në minuta) 9.5
Vendi i prodhimit Shqiperia
Producenti Kinostudio “Shqiperia e re”
Shënime
© Copyright Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit