Kodi i referencës I/1-997
Titulli Kinoditari Nr. 17, 1983
Suzhet 1 Panorame e pergjithshme e Kukesit te ri. Gjeologu i ri Selim Papen duke i treguar gjeologes se re Liqenin dhe vendet e ndryshme rreth tij. Pamje arkivale e Kukesit te vjeter dhe prishja e tij. Panorame e fshatrave te rinj e pamja e tyre gjate liqenit. Pamje e Kalimashit. Pamje e mureve te renuara te Vaspasit. Udhetimi i artisteve te grupit amator te Kukesit me anije nepr liqnin e ri.Gjeologia e re duke pare peisazhin nga anija. Pamje e diges se hidrocentralit te Fierzes. Pamje e qytetit “Bajram Curri”, monumenti i Bajram Currit. Gjeologet duke ber kerkime neper shkembinjete e veriut. Plaku 90-vjecar Zeqir Halili duke ju folur nje grup te rinjeve per luftart e Bajram Currit. Pamje ujvarash, lule mali e rrjedhje lumi. Pamje e sharrave dhe kullotave alpine. Aspekte nga nje dasem fshatare e realizuar nga shtepia e kultures”Bajram Curri”.
Suzhet 2
Suzhet 3
Suzhet 4
Suzhet 5
Suzhet 6
Suzhet 7
Suzhet 8
Suzhet 9
Suzhet 10
Suzhet 11
Suzhet 12
Teksti Abdulla Kenaci
Regjisor
Formulimi Muzikor Engjellushe Morcka
Operator Rakip Zeneli
Montazhier Veronika Coku
Zëri Luiza Matraku
Kategoria Kronika
Kroma Bardhë e Zi
Viti i prodhimit 1983
Numri i akteve 1
Kohëzgjatja (në minuta) 8.1
Vendi i prodhimit Shqiperia
Producenti Kinostudio “Shqiperia e re”
Shënime
© Copyright Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit