Kodi i referencës I/2-536
Titulli Kenga jehon ne festival
Sinopsi Autobuzet vijne ne Shkoder.Takohen me pionieret pjesemarres ne festivalin e 12-te. Ablloshka. Nje vajze kendon. Mentor Xhemali, Vace Zela degjojne. Duartrokitjet. Nje vajze e vogel kendon. Femijet ne salle degjojne. femije kopeshti te kapur dore per dore mes lulesh. Vajza duke vrapuar ne nje lulishte mbledhin lule dhe i vendosin ne lapidarin e Vaso Kadis, ne bustin e Vasil Shantosh, me tufa lulesh tek varrezat e deshmoreve. Shtepia ku kane luftuar tre deshmoret. Fotografi e Jordan Misjes, Branko Kadia, dhe Vojo Kushi. Shtepia ku luftuan ata. Tankisti Vojo Kushi mbi tank. (pikture). Shejnaze Juka (foto). Nje vajze kendon ne skene. Kori. Nje djale kendon. Femijet e vegjel qe kendojne. Oxhaqe fabrikash. Vajza qe vrapojne. Makineri. Ato kendojne tek hidrocentrali “Drita e Partise”. Korieri partizan. Nje djale kendon ne skene. A Alia, Thoma deliana, Xhaferr Spahiu, Prrokop Murra degjojne festivalin. Femije me rroba ushtarake duke ecur. Lugina me mjergull. Nje vajze kendon duke vrapuar. Hidrocentrali. Vajzat ne skene, kori, daullja. Pllakate te festivalit. Kori. Femije qe duartrokasin. Nje vajze kendon. Dy femije kendojne. Nje vajze kendon. Salla duartroket. Kori pershendet me shallet e pionierit.
Çmime
Skenarist Vllasova Musta
Teksti
Regjisor Ismail Zhabjaku
Kompozitor
Operator Bardhyl Martiniani
Piktor
Montazhier Atalanta Pasko
Zëri
Kategoria Documentaries
Kroma
Viti i prodhimit 1974
Viti i premierës 1974
Numri i akteve 2
Kohëzgjatja (në minuta) 12,16 min
Vendi i prodhimit Shqiperi
Vendi i xhirimit
Producenti Kinostudio “Shqiperia e re”
Shënime
© Copyright Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit