Kodi i referencës I/2-475
Titulli Kendojne femijet
Sinopsi Panorame e kalase se Shkodres, qytetit dhe e monumentit te Heronjve te Vigut. Femijet duke kenduar neper rruget e qytetit. Kendohet kenga “Buzeqeshja jone”. Zv.ministri i aresimit Mantho Bala ne llozhen e Festivalit te X te kengeve dhe valleve per fatosa e pioniere, zhvilluar ne Shkoder. Valle labce. Femije duke punuar ne nje puntori. Kendon nje vajze. Orkestra. Kendon nje femije. Kendon nje grup vajzash. Kendon nje djale me veshje labi. Enver Hoxha ne tribune perqafon nje femije. Femije duke vallezuar neper rruget e qytetit me veshje kombetare. Katina Starja me nje grup grash, duke shkuar ne Kongresin e VI te BGSH. Flamurj qe valeviten ne parakalimin sportiv ne nje dite feste. Kendon Mentor Xhemali Festivali i pioniereve ne Shkoder, 1973.
Çmime
Skenarist Kujtim Gjonaj
Teksti
Regjisor Ismail Zhabjaku
Kompozitor
Operator Bardhyl Martiniani
Piktor
Montazhier Marika Vila
Zëri
Kategoria Documentaries
Kroma
Viti i prodhimit 1973
Viti i premierës 1973
Numri i akteve 2
Kohëzgjatja (në minuta) 13
Vendi i prodhimit Shqiperi
Vendi i xhirimit
Producenti Kinostudio “Shqiperia e re”
Shënime Festivali i pioniereve ne Shkoder, 1973
© Copyright Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit