Kodi i referencës I/2-684
Titulli Frymezimet e para
Sinopsi Nje vajze duke i rene violines. Tre femije duke vizatuar. Femijet ne plazhin e Durresit duke luajtur me rere. Nxenesit te hyrja e liceut artidtik “Jordan Misja”. Fillojne te futen ne shkolle. Ne klasen e pare, mesuesja e solfezhit duke u mesuar notat. Nxenese duke mesuar violinen, nje djale duke i rene violincelit. Plaku duke irene lahutes, djali i vogel duke e pare.. tani ai duke mesuar violincelin. Nxenesit e baletit duke bere ushtrime ne sallen e baletit. Dy femije duke i rene volines. Nxensit rreth pianos. Nje nxenese duke i rene pianos. Dy vajza prane pianos duke kenduar nje kenge partizane. Alarm, nxenesit dalin me shpejtesi nga shkolla duke marre armet, follojne stervitjen, duke vrapuar zene vend ne transhe. Fillojne te bejne qitje. Pamje e hotelit te madh. Piktore duke pikturuar. Aspekte nga puna ne kantiere te ndryshme, piktorja duke biseduar me nje puntore. Ne studion e piktoreve nxenesit duke punuar. Femijet e Beratit duke skalitur guret duke bere kalldrem. Nje nxenese duke skalitur gurin. Pamje e nje lapidari, disa veteran duke biseduar, nxenesi duke degjuar, ne studio ai fillon te punoje ate qe kish degjuiar nga veteranet. Orkestra e shkolles duke dhene shfaqje ne dekaden e Majit si dhe ne kantier ndertimi. Pamje e oxhaqeve te veprave te ndryshme, nxenesit duke u ngjitur lart.
Çmime
Skenarist Josif Dedja
Teksti
Regjisor Petrit Llanaj
Kompozitor
Operator Pashko Como
Piktor
Montazhier Elsa Bushati
Zëri
Kategoria Documentaries
Kroma
Viti i prodhimit 1976
Viti i premierës 1976
Numri i akteve 2
Kohëzgjatja (në minuta) 11
Vendi i prodhimit Shqiperi
Vendi i xhirimit Tirane
Producenti Kinostudio “Shqiperia e re”
Shënime
© Copyright Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit