Kodi i referencës I/3-132
Titulli Fraktura
Sinopsi Gazi, nje djale i vogel, cdo mengjez kur shkon ne shkolle pershendet djaloshin sklupture qe eshte vendsour ne parkun e qytetit dhe femijet i kane vene emrin Ilir. Por nje dite Ilirit i thyejne krahet dhe Gazi i vogel kalon nje drame qe gjyshi dhe prinderit e kuptojne teper vone.
Çmime
Skenarist Dhimiter Anagnosti
Teksti
Regjisor Piro Milkani
Kompozitor Aleksander Gashi
Operator Fahri Jukniu
Piktor Astrit Tota
Montazhier Peri Mato
Zëri Fahri Jukniu
Aktorë Andri Cili Thimi Filipi Sotiraq Bratko Zamira Begolli Melpomeni Cobani Genti Lleku Edvin Kullnuri Andon Qesari
Kategoria Film artistik
Kroma
Viti i prodhimit 1983
Viti i premierës 25 dhjetor 84, Tirane
Numri i akteve 7
Kohëzgjatja (në minuta) 50 min
Vendi i prodhimit
Vendi i xhirimit Tirane
Producenti Kinostudio “Shqiperia e re”
Shënime Skulpturen e realizoi Muntaz Dhrami, Skulptor i Popullit.
© Copyright Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit