Kodi i referencës I/3-71
Titulli Dollia e dasmes sime
Sinopsi Ekranizim i novelës “Nusja e humbëtirës” nga Ruzhdi Pulaha. Bela përgatitet të shkojë nuse në shtëpinë e Ganiut, të fejuarit të saj që do të dalë partizan në mal. Ngjarjet zhvillohen gjatë udhëtimit të karvanit të nuses i cili gjen rrugës një partizan të plagosur. Ganiu ndihmon partizanin dhe e le Belën në shtëpinë e tij. Bela vendos të dalë partizane që ditën e parë të nusërisë.
Çmime
Skenarist Ruzhdi Pulaha
Teksti
Regjisor Mark Topallaj
Kompozitor Hajg Zaharjan
Operator Koco Tollko
Piktor Kleo Nini
Montazhier Nazmie Sula
Zëri Koco Tollko
Aktorë Majlinda Gjodede, Demir Hyskja, Viktor Zhusti, Thimi Filipi, Ilia Shyti, Margarita Xhepa, Marie Logoreci, Edmond Budina, Lutfi Hoxha, Selma Sotirllari, Marika Kallamata, Petraq Taci, Zef Nikolla.
Kategoria Film artistik
Kroma
Viti i prodhimit 1978
Viti i premierës 10 tetor, Tirane
Numri i akteve 7
Kohëzgjatja (në minuta) 64 min
Vendi i prodhimit
Vendi i xhirimit Tirane, Korce, Dardhe
Producenti Kinostudio “Shqiperia e re”
Shënime Diskutohet skenari i filmit “Nusja e humbetires” ne mbledhjen e Redaksise te dt. 3. 11. 1977. Recenca Kujtim Gjonaj, Mark Topollaj. Diskutojne Luan Dibra, Kliton Gjilani, Luan Rama, Halil Kamberi, Ilia Dede, Angjelina Xhara, Kolec Traboini, Natasha Lako, . Skenari vleresohet me disa sugjerime. Diskutohet ne mbledhjen e Keshillit Artistik te dt. 14. 11. 1977 skenari. Jep mendimin e Redaksise Kujtim Gjonaj. Receca Dhimiter Xhuvani, Angjelina Xhara, Shpresa Vreto. Diskjutojne Vath koreshi, Viktor Gjika, Dalan Shapllo, Vangjush Zallemi. Skenari vleresohet nga te gjithe me disa sugjerime. Diskutohet filmi ne mbledhjen e Keshillit Artistik te dt. 28. 06. 1978. Diksutojne Niko Koleka, Vath Koreshi, Marianthi Qemo, Shpresa Vreto, Krisanthi Kotmilo, Todi Bozo. Skenari dhe filmi vleresohen.
© Copyright Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit