Kodi i referencës I/3-151
Titulli Dasma e shtyre
Sinopsi Filmi trajton shtypjen ekonomike dhe shoqërore të malësorëve të thjeshtë në vitet 1923-24. Sokoli, një i ri, pasi merr hak për të vuajturit, bashkohet me trupat e Bajram Currit në Revolucionin Demokratik të 1924-s.
Çmime
Skenarist Ndoc Papleka
Teksti
Regjisor Mark Topallaj
Kompozitor Pjeter Gaci Zef Coba
Operator Abdulla Osmanlliu
Piktor Sali Allmuca
Montazhier Atalanta Pasko
Zëri Abdulla Osmanlliu
Aktorë Petrit Malaj, Bruno Shllaku Fadil Kujovska Kadri Roshi Besnik Bisha Elvira Diamanti Llazi Serbo, Jul Nanshati Bep Shiroka Vitori Mino Mirjam Bruxheli Esat Kola Luan Qerimi
Kategoria Film artistik
Kroma
Viti i prodhimit 1985
Viti i premierës 1985
Numri i akteve 9
Kohëzgjatja (në minuta) 80 min
Vendi i prodhimit
Vendi i xhirimit veri
Producenti Kinostudio “Shqiperia e re”
Shënime
© Copyright Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit