Kodi i referencës I/3-168
Titulli Dasem e cuditeshme
Sinopsi 1943. Ne frymen e fundit, partizani Gani u kerkon shokeve te sigurohen qe vajza e tij Sherka te martohet ne daten e caktuar. Por kur fillon dasma, ata zbulojne qe dhenderi eshte bashkepunetor me pushtuesit. Sherka vendos te anulloje dasmen dhe bashkohet me shoket e te atit ne luften per liri.
Çmime
Skenarist Valter File, Esat Ibro
Teksti
Regjisor Esat Ibro
Kompozitor Spartak Tili
Operator Ilir Gjata
Piktor Azis Karalliu
Montazhier Zhaneta Kosturi
Zëri Ilir Gjata
Aktorë Dhimiter Orgocka Marta Burda Pranvera Lumani Guri Koci Marko Bitraku Perika Gjezi Ilir Hunci Sotiraq Bratko Pandi Raidhi Stavri Shkurti Dhora Orgocka
Kategoria Film artistik
Kroma
Viti i prodhimit 1986
Viti i premierës 1986
Numri i akteve 5
Kohëzgjatja (në minuta) 34 min
Vendi i prodhimit
Vendi i xhirimit Korce
Producenti Kinostudio “Shqiperia e re”
Shënime
© Copyright Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit