Kodi i referencës I/3-47
Titulli Cifti i lumtur
Sinopsi Një komedi për jetën e viteve ‘70. Dy të rinj, që vijnë nga besime të ndryshme fetare, vendosin të martohen me njëri tjetrin. dhe ua bëjnë të njohur dashurinë prindërve të tyre. Në takimin midis dy baballarëve, i ati i djalit, i rrethuar nga gruaja dhe halla krijon gjithfarë situatash komike pasi nuk e fsheh dot se nuk e do vajzën që vjen nga “një fe tjetër”. Por më në fund dorëzohet.
Çmime Tinka Kurti per rolin e nenes dhe Bep Shiroka per rolin e fanatikut u nderuan me cmimin e vecante ne Festivalin e I-re te Filmit Shqiptar
Skenarist Kico Blushi Piro Milkani
Teksti
Regjisor Piro Milkani
Kompozitor Agim Krajka
Operator Koco Tollko
Piktor Ksenofo Dilo
Montazhier Krisanthi Kotmilo
Zëri Koco Tollko
Aktorë Bep Shiroka Nikolin Xhoja Tinka Kurti Niko Kanxheri Marie Qyrsaqi Paulin Preka Vitore Nino Justina Aliaj
Kategoria Film artistik
Kroma
Viti i prodhimit 1975
Viti i premierës 27 tetor, Shkoder
Numri i akteve 99
Kohëzgjatja (në minuta) 70 min
Vendi i prodhimit
Vendi i xhirimit Tirane, Durres
Producenti Kinostudio “Shqiperia e re”
Shënime Diskutohet kinokomedia “Cifti i lumtur” ne mbledhjen e Keshillit Artistik te dt. 16. 09. 1975. Diskutojne Dhimiter Anagnosti, Viktor Gjika, Vath Koreshi, Fatmir Haxhiu, Vitori Celi, Todi Bozo. Miratohet me disa verejtje e sugjerime. Diskutimi i filmit me shoket e Ministrise me dt. 23. 09. 1975. Diskutojne Tish Dajia, M. Gerxhalliu, Agim Prodani, Janaq Kilica, Albert Minga, Mantho Bala, Bujar Koloneci, Thoma Deljana, Piro Milkani e Vangjush Zallemi. Filmi miratohet. Diskutimi i filmit me klasen puntore ne dt. 24. 09. 1975 ku diskutojne Drejtori i rruga-ures, Dritero Agolli, J. Mato, Anastas Kondo, Cajup Rusmali, nje shok, nje shoqe puntore. Filmi Miratohet me disa plotesime e shkurtime.
© Copyright Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit