Kodi i referencës I/3-85
Titulli Ceta e vogel
Sinopsi Bazuar ne ngjarjet e verteta te heronjve te Vigut, pese shokeve luftetare te ekzekutuar nga Germanet ne veri te Shqiperise gjtae luftes se Dyte Boterore. Filmi “Ceta e vogel” eshte censuruar dhe me pas e xhiruar ne nje version tjeter.
Çmime
Skenarist Kol Jakova
Teksti
Regjisor Mark Topallaj
Kompozitor Gjon Kapedani
Operator Flora Uka
Piktor Kleo Nini
Montazhier Androniqi Vangjeli
Zëri Flora Uka
Aktorë Xhelal Tafaj, Ymer Bala, Dashnor Zyberi, Ilir Dashi, Jul Nenshati, Dajana Saraci, Mark Topallaj, Marie Logoreci, Ndrek Luca, Skender Sala, Gjon Karma, Lec Bushati, Ana Gjini, Viktor Burceti, Skender Hakbuli, Estref Homaj.
Kategoria Film artistik
Kroma
Viti i prodhimit 1979
Viti i premierës 1979
Numri i akteve 7
Kohëzgjatja (në minuta) 56 min
Vendi i prodhimit
Vendi i xhirimit Veri
Producenti Kinostudio “Shqiperia e re”
Shënime Diskutimi i skenarit ne mbledhjen e Redaksise te dt. 18. 12. 1978. Recenca Bashkim Hoxha, Kliton Gilani. Diskuton Natasha Lako, Angjelina Xhara, Luan Rama, Kol Jakova, Kujtim Gjonaj, Todi Bozo, Kliton Gilani, Halil Kamberi. Skenari mirepritet me disa sugjerime dhe verejtje. Diskutimi i skenarit ne mbledhjen e Keshillit Artistik te dt. 1. 02. 1979. Recenca Xhanfise keko, Llazar Siliqi, Vangjel Liza. Diskutojne Dalan Shapllo, Niko Koleka, Endri Keko, Viktor Gjika, Kol Jakova, Vangjush Zallemi, Mark Topallaj Skenari vleresohet me disa verejtje te pjeseshme. Diskutimi i filmit ne Keshillin Artistik te dt. 11. 12. 1979. Diskutojne Kristaq Dhamo, Halil Kamberi, Azis Karalliu, Peci Dado, Kol Jakova, Todi Bozo. Filmi ka nevoje per pastrime te kujdeseshme dhe shkurtime. Diskutimi i filmit me Repertcomin ne dt. 18. 1. 1979 ku diskutojne Kristaq Dhamo, Anastas Kondo, Mark Topallaj, Riza Hajro, Gjergj Pano, Piro Hito, Agim Shehu, Anastas Kondo, Kristaq Dhamo. Filmi eshte i dobet, i paarritur, ka nevoje per rixhirime dhe per nje muzike tjeter. . .
© Copyright Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit