Kodi i referencës I/2-879
Titulli Besa bese me Partine
Sinopsi Panorame malesh te larta.Panorame e Peshkopise.Valltare duke kercyer.Vjen Ramiz Alia i shoqeruar nga Qirjako Mihali,Jashar Mezelxhiu,Sul Beholli e Farudin Hoxha.Takimi me delegatet e Konferences se 16-te te Frontit Demokratik.Flet ne Konference Ramiz Alia (sinkron).Panorame e Bulqizes.Aspekte nga puna e minatoreve.Pritja e perzemert qe i bejne minatoret Ramiz Alise dhe shokeve qe e shoqerojne ate.Biseda e ngrohte ne sheshin e minieres.Pritja qe i behet nga fshataret e Kercishtit e Pocestit ne Maqellar ku jane mbledhur nga te gjithe fshatrat perreth.Biseda e shokut Ramiz me fshataret.Duket Leka Shkurti ne presidium.Pritja dhe takimi ne Zall Dare ku jane mbledhur fshataret nga Lura e Reci,kalaja e Dibres dhe e Muhirit.Biseda e perzemert me popullin.Largimi i tij nga Peshkopia.(289,10m) Panorame e Kukesit te Ri.Pamje e liqenit.Ardhja e shokut Ramiz Alia te shoqeruar nga Qirjako Mihali,Farudin Hoxha e Mehmet Karakushi ne Kukes.Pritja plot entuziazem nga populli.Mitingu i madh i organizuar me kete rast ku flet (sinkron) Ramiz Alia.Pamje e Kukesit naten.Ramiz Alia takohet me veteranet Selim Shehu e Xhem Cahani.Takimi i shokut Ramiz me fshataret e Shishtavecit qe ndodhet prane vijes kufitare me Jugosllavine.Biseda e ngrohte me fshataret dhe kufitaret.Takimi me kooperativistet e kooperatives se bashkuar “Hysni Kapo”.Takimi me kuadrot e pushtetit dhe te Partise se rrethit.Biseda e perzemert me fshataret e Krumes dhe te Hasit.Vendi ku ka ndenjur Enver Hoxha gju me gju me fshataret.Ketu fshataret i dhurojne shokut Ramiz Alia nje cifteli per t’ja cuar shokut Envver Hoxha me rstin e 75-vjetorit .Percjellja e shokut Ramiz nga kuksjanet per ne Tropoje.Pamje e liqenit dhe fshataret qe pershendesin nga brigjet e tij.(285,90m) Panorame e Bajram Currit.Pritja e shokut Ramiz Alia qe vjen i shoqeruar nga Qirjako Mihali,Skender Doci e Farudin Hoxha.Takohet me veteranet Mal Sadik Malaj.Ramiz Alia vendos lule ne bustin e Bajram Currrit.Malsoret japin nje koncert te pasur artistik (sinkron).Panorame malesh,pamje e masiveve te famshme te geshtenjave.Ne mes te tyre ne nje shesh te bukur zhvillohet mitingu.Flet (sinkron) Ramiz Alia.Pritja qe i ben populli i Dragobise shokut Ramiz.Lapidari ku ka ndenjur Enver Hoxha.Biseda me popullin.I dhurojne nje lahut per tja dhene shokut Enver Hoxha me rastin e 75-vjetorit te lindjes.Vizita ne kullen e Mic Sokolit.Monumente te ndryshme te luftrave dhe te heronjve.Pamje e fshatit Tropoje.Biseda e perzemert e shokut Ramiz me kooperativistet.Takimi me kuadrot e Partise dhe te Pushtetit te rrethit te Tropojes.Pamje e Lek Bibajt.Ardhja e shokut Ramiz.Biseda e ngrohte me fshataret.Largimi i tij nga Bajram Curri.(311,10m) Filmi i kushtohet vizitave te shokut Ramiz Alia ne Veri.
Çmime
Skenarist Esat Ibro
Teksti
Regjisor Esat Ibro
Kompozitor Nina Andoni
Operator Ilia Terpini Jovan Kondakci
Piktor
Montazhier Donika Muci
Zëri Asim Raxhimi
Kategoria Documentaries
Kroma
Viti i prodhimit 1983
Viti i premierës 1983
Numri i akteve 3
Kohëzgjatja (në minuta) 30min
Vendi i prodhimit Shqiperi
Vendi i xhirimit Peshkopi;Kukes;Bajram Curr
Producenti Kinostudio “Shqiperia e re”
Shënime Filmi i kushtohet vizitave te shokut Ramiz Alia ne Veri.
© Copyright Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit