Kodi i referencës I/3-88
Titulli Balonat
Sinopsi Lufta Antifashist zgjon edhe fëmijët. Me ndihmën e mësuesit të tyre ata mendojnë të shkruajnë në balona parrulla që t’i shohë i gjithë populli dhe fashistët të mos kenë mundësi t’i fshijnë. Fashistët arrijnë t’i zbulojnë dhe plagosin njërin prej fëmijëve por balonat me parrulla anitfashiste vazhdojnë të ngrihen lart.
Çmime
Skenarist Muharrem Skenderi, Halil Kamberi
Teksti
Regjisor Ismail Zhabjaku
Kompozitor Avni Mula
Operator Loni Progri
Piktor Namik Prizereni
Montazhier Mimoza Nano
Zëri Loni Progri
Aktorë Perika Gjezi, Ndrek Prela, Vladimir Muzha, Lec Vuksani, Merita Dabulla, Marta Burda, Todi Thanasi, Edlira Bregasi, Besim Kurti, Artur Alku, Agron Ballabani, Alban Mici, Gezim Gramshi, Ermal Harxhi, Andi Toma, Artur Rrjolli, Adrian Zoto, Fitnete Koci.
Kategoria Film artistik
Kroma
Viti i prodhimit 1979
Viti i premierës 30 qeshor1980, Tirane
Numri i akteve 7
Kohëzgjatja (në minuta) 55 min
Vendi i prodhimit
Vendi i xhirimit Tirane
Producenti Kinostudio “Shqiperia e re”
Shënime Diskutimi i skenarit ne mbledhjen e Redaksise te dt. 4. 09. 1978. Recenca Angjelina Xhara, Kliton Gilani. Diskutojne Niko Koleka me shkrim. Nexhati Tafa, Natasha Lako, Luan Dibra, Kolec Traboini, Muharrem Skenderi, Halil Kamberi, Niko Koleka. Skenari vleresohet me disa sugjerime. Diskutimi i skenarit ne mbledhjen e Keshillit Artistik te dt. 5. 12. 1978. Recenca Xhanfise Keko, Shpresa Vreto, Vangjel Liza. Diskutojne Vath Koreshi, Viktor Gjika, Dhimiter Anagnosti, Llazar Siliqi, Krisanthi Kotmilo, Halil Kamberi, Kristaq Dhamo, Faruk Basha, Todi Bozo, Marianthi Qemo, Angjelina Xhara, Vitori Celi, Vangjush Zallemi. Skenari vleresohet per punen e bere, por duhet plotesuar me verejtjet dhe sugjerimet e bera. Diskutimi i skenarit ne mbledhjen e Keshillit Artistik te dt. 5. 04. 1979 Recenca Petraq Lubonja, Viktor Gjika. Diskutojne Xhanfise Keko, Dhimiter Xhuvani, Krisnathi Kotmilo, Faruk Basha, Kristaq Dhamo, Peci Dado, Halil Kamberi, Vangjush Zallemi. Diskutimi i filmit ne mbledhjen e Keshillit Artistik te dt. 14. 12. 1979 ku diskutojne Llazar Siliqi, Dhimiter Xhuvani, Xhanfise keko, Peci Dado, Vath Koreshi, Kristaq Dhamo, Vitori Celi, Halil Kamberi, Avni Mula, Todi Bozo. Filmi vleresohet me disa verejtje dhe sugjerime te pjeseshme. Eshte mire qe per keta lloj filmash te gjykojne dhe femijet. Diskutimi i filmit me shoket e Ministrise te Kultures dhe ata te Aparatit te KQPPSH ne dt. 17. 12. 1979. Diskutojne Todi Bozo, Gjergji Pano, Piro Hito, Muharrem Shtylla, Kristo Jorgji, Halil Kamberi, . Filmi ka nevoje per qartesime dhe korigjime te pjeseshme.
© Copyright Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit