Njoftime

Shfaqje dhe diskutim mbi 3 filma: “Lukëkuqet mbi mure” (Anagnosti, 1976), “Uji i madh” (Ivo Trajkov, 2004) dhe “400 goditje” (Francois Truffaut, 1959) Data: 25,...

Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit dhe Augustus Color, një kompani italiane lider në fushën e digjitalizimit dhe restaurimit të materialeve audiovizive filmike, kanë nisur një...

Në mbështetje të dispozitave të Ligjit me Nr. 7961, datë 12.07.1995, “Kodi i Punës së Republikës së Shqipërisë” (i ndryshuar), Rregullores së Brendëshme të AQSHF, si dhe legjislacionit të R.Sh-së në fuqi, shpallet njoftimi për vënd të lirë pune “Teknik i mesëm” në Sektorin e Digitalizimit, Restaurimit, Mirëmbajtjes Teknike në AQSHF si më poshtë:

Shikoni trailerin e filmit «Mësonjëtorja», i restauruar nga elementë filmi 35mm në Ultra High Definition.

“U bëmë pjesë e një mbrëmjeje yjesh në 70-vjetorin e Kinostudios. Një mbrëmje-homazh për ata që nuk janë më dhe një falënderim për kineastë, aktorë, piktorë, inxhinierë e teknikë, që bënë historinë e filmit shqiptar. Një atmosferë e ngrohtë nën tingujt e kolonave aq të bukura zanore të kompozitorëve tanë të mëdhenj, interpretuar nga orkestra “Simfoart”, u shpreh Margariti.