Vdekja e Kalit

Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit Rruga Aleksandër Moisiu, 76/1, Tiranë, Albania

Në 1975 një gjeneral i njohur i ushtrisë shqiptare, i cili kishte ngritur fermën e parë të kuajve në Shqipëri, u dënua me vdekje për...

Koncert ne vitin 1936

Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit Rruga Aleksandër Moisiu, 76/1, Tiranë, Albania

Filmi «Koncert në vitin 1936» është prodhim i vitit 1978 i cili tregon për vizitën e e dy artisteve shqiptare, njëra këngëtare dhe tjetra pianiste,...

Gjeneral Gramafoni

Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit Rruga Aleksandër Moisiu, 76/1, Tiranë, Albania

Në mesin e viteve ’30 fillon penetrimi dhe parapërgatitja e pushtimit Italian të vitit 1939. Halit Berati, një klarinetist virtuoz dhe Parandili ftohen nga një...

Mësonjëtorja

Pallati i Brigadave Rruga e Elbasanit, №58, Tirana, Tirana, Albania

The film «Mësonjëtorja» was restored thanks to the joint work between ABI Bank, Harabel Contemporary Art Platform and the Central State Film Archive. A partnership...

PREMIERE OF THE SHORT ANIMATION “CURSED”

Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit Rruga Aleksandër Moisiu, 76/1, Tiranë, Albania

The newest animated film "Cursed", produced by MAKU Productions, premieres at @KINOjonë cinema hall at AQSHF. Thursday, October 12, 2023, 11:00 Directed and produced by...

Premierë e filmit «E Mallkuar»

Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit Rruga Aleksandër Moisiu, 76/1, Tiranë, Albania

Filmi më i ri i animuar "E mallkuar", prodhim i MAKU Productions, shfaqet premierë në sallën @KINOjonë në AQSHF. Të enjten, datë 12 tetor 2023,...

Loin des barbares (1994)

Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit Rruga Aleksandër Moisiu, 76/1, Tiranë, Albania

100-anniversary of SULEJMAN PITARKA On the occasion of the 100th anniversary of the birth of the beloved dramatist and actor of stage and screen, Sulejman...

Free

On the tracks

Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit Rruga Aleksandër Moisiu, 76/1, Tiranë, Albania

16 February 11:00 Pas gjurmëve / On the tracks by Xhanfise Keko (1978) Directed by filmmaker Xhanfise Keko, this black and white children's drama tells...

Free

The Small Encirclement (1986)

Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit Rruga Aleksandër Moisiu, 76/1, Tiranë, Albania

The last show of the program "100 years of Sulejman Pitarka" On the occasion of the 100th anniversary of the birth of the Albanian playwright...

Free