Reference Code I/3-145
Title To Die Standing
Synopsis Film portrait, based on the episodes from the life and patriotic activity of the teacher Petro Nini Luarasi, who at the turn of the 20th century was active in defense of the Albanian language and school.
Awards Filmi fiton cmimin e III-te ne Festivalin e VI-te te Filmit Artistik Shqiptar. (1-5 tetor 1985). Guljelm Radoja dhe Reshat Arbana u nderuan me medaljonin e Festivalit per interpretimin e rolit te Petro Nini Luarasit dhe Daljan Beut.
Cast Gulielm Radoja, Hajrie Rondo, Reshat Arbana, Stavri Shkurti, Anastas Kristofori, Sander Prosi, Petrika Riza, Llazi Serbo, Fadil Kujovska, Pandi Raidhi, Thimi Filipi, Birce Hasko, Gjergji Lala, Vangjel Grabocka, Marko Bitraku.
Screenwriter Naum Prifti, Vladimir Prifti
Scriptwriter
Director Vladimir Prifti
Composer Aleksander Peci
Camera Ilia Terpini
Designer Alush Shima
Editing Nazmie Sula
Sound Ilir Gjata
Cathegory Feature Film
Chroma
Year 1984
Release date 7 mars 1985, Tirane
Reels 9
Lenght (in minutes) 90 min
Country of origin
Shooting locations Korce
Producers Kinostudio “Shqiperia e re”
Notes Ne realizimin e filmit ndihmuan punonjesit dhe kooperativistet e rrethit te Korces.
© Copyright Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit