Reference Code I/3-65
Title They Were Four
Synopsis 1944… Freedom is approaching. On the threshold of the Përmet Congress, four partisans receive the assignment to take a song to the partisans. Partisan Mete finds this task strange. Before they can reach their final destination, the four partisans engage in fighting with the Germans.
Awards
Cast Jani Riza Astrit Cerma Rezana Celiku Alfred Kote Antoneta Papapavli Fane Bita Andon Qesari Luan Sula Liza Vorfi
Screenwriter Esat Musliu, Kujtim Gjonaj
Scriptwriter
Director Esat Musliu, Kujtim Cashku
Composer Sokol Shupo
Camera Bardhyl Martiniani
Designer Astrit Tota
Editing Marika Vila
Sound Flora Uka
Cathegory Feature Film
Chroma
Year 1977
Release date 23 janar 1978, Tirane
Reels 6
Lenght (in minutes) 44 min
Country of origin
Shooting locations Gjirokaster
Producers Kinostudio “Shqiperia e re”
Notes Diskutimi i filmit ne mbledhjen e Keshillit Artistik te dt. 8. 12. 1977. Diskutojne Limoz Dizdari, Niko Koleka, Piro Milkani, Peci Dado, Viktor Gjika, Vath Koreshi, Vllasova Musta, Petraq Lubonja, Kristaq Dhamo, Krisanthi Kotmilo, Faruk Basha, Marianthi Qemo, Halil Kamberi, Sokol Shupo, Kujtim Gjonaj, Kujtim Cashku, Esat Mysliu, Vangjush Zallemi. Filmi diskutohet gjate, do plotesohet me verejtje dhe sugjerimet e bera. Diskutimi i filmit ne mbledhjen e Keshillin Artistik te dt. 18. 12. 1977 me shoket e Ministrise se kultures dhe me ata te Aparatit te KQPPSH. Diskutojne Vangjush Zallemi, Jakup Mato, Shaban Baxhaku, Limoz Dizdari, Xhelil Gjoni, Sotir Papuli, Filmi ka nevoje per disa permiresime mbi bazen e verejtjeve dhe sugjerimeve te bera.
© Copyright Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit